AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Bilgin, ilçe merkezinde, Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Burçin Sarıcan’ın da hazır bulunduğu basın toplantısında adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

YOĞUN TALEP VAR

İlk olarak AK Parti'den 1 Ekim'de başlayan 1 Kasım'a kadar sürecek olan aday adaylığı müracaatlarına ilişkin konuşan Bilgin, ilk günler olması nedeniyle hem başvuru hem de üyelik için yoğun taleple karşılaşıldığını vurguladı. Bilgin, "Şu ana kadar çok sayıda arkadaşımız belediye başkanlığı aday adaylığı için gerekli prosedürü tamamlama hazırlığında. Resmen bir müracaat yapıldı. Sadece aday adaylığı için değil yoğun bir şekilde üyelik talepleri de geliyor. Akçakoca’nın gerek sosyal, gerek iş ve gerekse siyaset çevrelerinden önemli ve tanınmış şahsiyetler üyelik talebinde bulunuyor. Biz partimize gösterilen bu teveccühten büyük onur duyuyor ve mutlu oluyoruz. Her biri kendi alanında önemli başarılar elde etmiş, saygın partililerimiz bilgi birikimleri ve enerjileri ile Akçakoca’yı yönetmeye talip oluyor. Parti içi demokrasinin gereği aralarında hoş bir rekabet yaşanacak. Bir tanesi tüzüğümüz gereği genel merkezimizce aday olarak ilçe seçim kuruluna bildirilecek. Bizler de o zaman öğreneceğiz. Açıklanan aday etrafında camia olarak kilitlenerek seçimi alma çalışmasına başlayacağız. Bunu da başaracak ve ak kadrolarla Akçakoca’ yı tekrar buluşturacağız.” dedi.

"ADAY OLACAĞIM" SPEKÜLASYON

Teşkilatta görevli olup aday adayı olacak olanların 1 Kasım tarihine kadar istifa etmeleri gerektiğine dikkat çeken Bilgin, “Benim aday olacağım yönünde ortaya atılan iddialar spekülasyondur. Ben Akçakoca İlçe Teşkilatı başkanıyım. Görevim Akçakoca’ya ak hizmetleri getirecek ak kadroları kurmak ve onlarla birlikte gireceğimiz seçimleri kazanarak Akçakoca’ya ak belediyeciliği yeniden getirmektir.” diye konuştu.

AMA "SEN ADAYSIN" DERLERSE...

Adaylık sürecinin ilk gününden itibaren bir yoğunluk gözlemlendiğine dikkat çeken Bilgin, beklentilerin üzerinde bir müracaat olacağına işaret ederek, adaylık konusunda son sözü genel merkezin söyleyeceğine dikkat çektiği açıklamasında “Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Erdoğan ya da partinin adaylıklardan sorumlu teşkilatlanma başkanlığından özel bir talimat gelir ve "Sen adaysın" derlerse buna bir şey dememiz, itiraz etmemiz mümkün değil. Bu konuda il başkanımız sayın Kaşıkoğlu da aynı ifadeyi kullanmışlardır. Bu tüm parti teşkilatları için durum aynıdır.” ifadelerini kullandı.

 

Haber: C. ÜSTÜNER