AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olmasının ardından muhalefet kanadından ilk tebrik CHP İl Başkanlığından geldi. İl Başkanı Zekeriya Tozan, yazılı olarak yaptığı mesajında Özlü’yü önce tebrik etti ardından eleştirilerini sıraladı.

“Düzce için büyük bir şanstır ve iyi kullanılmalıdır”

Tozan mesajında “65.Hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Faruk Özlü’yü tebrik ediyoruz. Bu makamın Düzce'mize hayırlı olmasını diliyoruz. Bilindiği üzere Düzce'nin temel sorunları 14 yıldır çözülememiştir. Düzce siyasi kadroları sorunların çözümü noktasında hak ettiği desteği Ankara'dan bu güne kadar alamamıştır. Hükümete yüzde 70’in üzerinde oy verip, sesini Ankara'ya duyuramamak beceriksizliğinin artık mazereti kalmamıştır. Artık Düzce Bakanlar Kurulunda temsil edilmektedir. Bu, Düzce için büyük bir şanstır ve iyi kullanılmalıdır.

Çözüm bekleyen sorunları sıraladı

Düzce'yi sağlıklı ve yaşanabilir bir kent yapmak için bir şans yakalanmıştır. Hızla bitmeyen hastane bitirilmelidir. Kuzey-Güney çevre yolu bitmeli ve otoban çıkışı yapılmalıdır. Otogar bitirilmelidir. OSB nin otoban bağlantıları yapılmalıdır. Hava kirliliği sorunu çözümü için derhal önlemler alınmalıdır. Düzce turizm ve üniversite şehri olmalıdır. Düşünülen yatırımlar proje haline getirilip ilgili bakanlıklara sunularak, bir sonraki yılın taslak bütçesine konulmalıdır. Okullarımızın fiziki ortamları iyileştirilmelidir. Düzce'nin trafik ve otopark sorunu çözülmelidir. En büyük geçim kaynağımız olan fındık ile ilgili yaşadığımız spekülatif fiyat düşüşüne hükümet tarafından müdahale edilmelidir. Köy yollarımız sıcak asfalt olmalıdır. Yeni mahalle olan ve merkezin biraz dışında kalan mahallelerimizin yolları asfaltlanmalı ve kaldırımları yapılmalıdır.

“Bakan'dan beklentimiz büyüktür”

Acilen katı atık geri dönüşüm tesisi kurulmalı ve çöpler melen çayına ve melenin kenarına dökülmemelidir. Bu tesisleri kurmak İSKİ’nin görevidir. İSKİ’nin yapacağı arıtma tesisleri bir an önce yapılmalıdır. Biyolojik arıtmadan çıkan sular Melen Çayı'na deşarj edilmemeli ve havza dışına çıkarılmalıdır. İstanbul Düzce'nin temiz ve sağlıklı suyunu almalıdır. Bu nedenlerle Faruk Özlü 'ye çok büyük bir sorumluluk düşmektedir. Bakan'dan beklentimiz büyüktür. Biz ana muhalefet partisi olarak Düzce'nin sorunlarının takipçisi olacağız. Bu sorunlar çözülür ise bizim konuşmamıza gerek kalmayacaktır. O zaman sadece emeği geçenlere teşekkür ederiz.” ifadelerini kullandı.

Haber:Y.SEVER