Geçen hafta “haftaya Bakış” programında 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimler için 4 belediye başkan adayının hazır olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, aday adaylarının birden fazla olduğu yerlerde izlenecek yol hakkında bilgi verdi.  
CHP’nin yerel seçimler için aday belirleme yöntemleri üzerine görüşleri netleşmeye başladı. Geçtiğimiz hafta haftaya Bakış Programında yerel seçimlerle ilgili olarak yaptığı açıklamalarda, 4 belediye başkan adayının şimdiden hazır olduğunu söyleyen CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, iktidar partisinin 11’de 11 iddiasına karşılık belediyelerin yüzde 50’sinin CHP’nin alacağını söyleyerek hedef küçülttü. 2009 yerel seçimlerinde büyük sürpriz yaparak Akçakoca ve Yığılca belediyelerini AK Parti’den alan CHP, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere yüzde 50 iddiasıyla hazırlanıyor.
Cumhuriyet Halk Partisinde de aday belirleme yöntemi üzerine tartışmalar sürerken, tarih yaklaştıkça belediye başkan aday adaylarının, il ve ilçe örgütlerinin en çok merak ettikleri konu adayların nasıl saptanacağı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu aday belirleme yöntemine son noktayı koydu. CHP’de aday adayları belirlenirken, kamuoyunda temayül yoklaması diye bilinen yöntem ile üyelerin eğilimleri alınacak, daha sonra kamuoyu anketleri ile aday adayları seçmene sorulacak bu veriler ışığında ve CHP Merkez Yönetim Kurulunun görüşleri doğrultusunda, Genel Merkez'de Merkez Yoklama usulü ile isimlere son şeklini verecek.
CHP İl Başkanı Basri Karslıoğlu, Düzce’de de yerel seçimlerde merkez ya da ilçelerde birden fazla aday adayı çıkması halinde bu yöntemlerin uygulanacağını söylerken, henüz temayül ya da anket için çalışmalara başlamadıklarını söyledi.

 Haber; H. İŞCAN