Düzce'de ve yurt genelinde kepenk açan binlerce esnaf ekonomik darboğaz nedeniyle prim borcunu ödemekte zorlanırken, bu sıkıntı sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanmalarının da önüne geçiyor.



Bu sıkıntıyı TBMM’de gündeme taşıyan MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, 60 günün üzerinde prim borcu olan esnafın ilaçlarını alamadığını belirterek  “En azından yıl sonuna kadar prim borçlu esnafımızın ilaçlarını alabilmesi sağlanmalıdır” diye konuştu.


MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz’ın TBMM’de yaptığı konuşma şöyle:
“2018 Ağustos ayından itibaren maruz kaldığımız ekonomik saldırılar nedeniyle bağ kur primlerini ödeyemeyen esnafımız sağlık hizmetlerinden yararlanamamıştır.

Esnafımızın sesini duyan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Sayın Selçuk, önce prim borcu olanların 2019 yılı sonuna kadar muayene ve tetkiklerini yaptırabileceklerini açıklamış sonra 8 Ocak 2020 tarihin de de bu süreyi 2020 yıl sonuna kadar uzattığını söylemiştir. Bu yapılan uygulamayı desteklemekle beraber eksik bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz.

Zira prim borcu olan esnafımız her ne kadar muayene oluyorsa da 60 günün üzerinde prim borcu olan esnafımız ilaçlarını alamamaktadır. Hastanın muayene olup ilacını alamaması hastaya hiçbir fayda sağlamayacağı göz önünde bulundurularak en azından yılsonuna kadar prim borçlu esnafımızın ilaçlarını alabilmesi sağlanmalıdır.”