AK Parti, Düzce Belediyesi için seçim yarışına eski Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü ile girme kararı aldı. Haftalardır adı ön planda olan Özlü’nün adaylığı, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin’in yaptığı açıklama ile resmiyet kazandı. Keskin, 2019 yılı mart ayında gerçekleştirilecek olan yerel seçimlerde Düzce Belediye Başkanı Adaylarının Dr. Faruk Özlü olduğunu duyurdu.

İl Başkanı Keskin açıkladı
Düzce Belediye Başkanlığı’na talip olanlar arasında başı çeken ancak partisinden olur alamayan Keskin, yaptığı yazılı açıklamada şunları dile getirdi: “Günlerdir kamuoyunda merakla beklenen AK Partimizin Düzce Belediye Başkan Adayı, birikimleri ve müstesna kişiliğiyle teşkilatlarımızın ve Düzce’mizin çok kıymetli değeri, bir önceki Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Dr. Faruk Özlü olmuştur. Düzce’mize, teşkilatımıza ve kendilerine hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Öncü Haber günler önce duyurdu
Öncü Haber, AK Parti’nin aday olarak Faruk Özlü üzerinde durduğunu günler önce gündeme getirmişti. Genel merkezin çalışmaları, milletvekili ve teşkilat başkanları ile yaptığı istişareler sonucunda Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, kararını eski Bakan Özlü’den yana kullandı. Düzce Belediye Başkanlığı’na talip olan 9 aday adayı arasından seçim yapılmadı.

Özlü destek için bir kez daha sahaya iniyor
Bakanlığı döneminde Düzce’ye büyük katkılar sağlayan eski Bakan Özlü milletvekilliğinden sonra şimdi belediye başkanlığı için vatandaştan destek isteyecek. Partisinin takdiri ile Düzce’nin 5 yıllık yönetimine talip olan Özlü’nün önümüzdeki günlerde kameraların karşısına geçeceği ve sahada çalışmalarına başlayacağı öğrenildi.

AK Parti’nin “Özlü hamlesi
Öte yandan AK Parti’nin “Özlü hamlesi” adaylık konusunda nasıl ince elenip sık dokunduğunu gözler önüne serdi. 24 Haziran Seçimleri’nde kalesi gibi gördüğü Düzce’de 1 vekilliği MHP’ye kaptırarak, ilk kez fire veren parti, 2014 seçimlerinde tüm belediyeleri kazandığı şehirde yine kötü bir sürprizle karşılaşmak istemiyor.

Muhalefetin işi kolay olmayacak
Erdoğan’ın ‘Düzce Belediye Başkan Adayı Özlü’ kararı sonrası gözler AK Parti’nin adayını açıklamasını bekleyen partilere çevrildi. Özlü’nün bilindik ve güçlü bir aday olması muhalefetin işinin kolay olmayacağını gösterdi.
 

Haber: C. ÜSTÜNER


Diğer Haberimiz: http://www.oncurtv.com/siyaset/ak-parti-nin-adayi-belli-oldu-h136598.html





Öncü TV Canlı Yayını Artı Yerel Medya farkı ile takip edebilirsiniz.

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya   

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8