İşçi Partisi Öncü Kadın Yönetimi kahvaltılı basın toplantısında “Suriye ile savaşa hayır”dedi. İşçi Partisi Öncü Kadın Kolları Başkanı Nuray Arslan Bilgehan, Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Suriye’ye Karşı binlerce yalan ve iftirayla büyük savaşın hazırlıklarının yürütüldüğünü öne sürdü.
Ülkemiz ve özellikle Hatay bu emperyalist savaşın üssü haline getirildi.” Diyen Bilgehan, Hatay’da “ mülteci kampı” adıyla kurulan terörist kamplarından Suriye’ye yönelik saldırılar gerçekleştirilmektedir. Bizler Beşar Esat ve Suriye Devleti’nin Emperyalizme karşı bağımsızlık mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Bu mücadele sadece Suriye’nin değil, başta Türkiye olmak üzere tüm bölge ülkelerinin ve halklarının emperyalizme karşı mücadelesidir.”dedi.
Savaşı Reddediyoruz
 Türkiye Önce Malatya-Kürecik’de Nato’nun Füze Kalkanı, şimdi de Patriot Füzeleri ile savaşın ana üssü haline geldiğini savunan Bilgehan, Türkiye’nin Suriye ile savaşa zorlandığını ifada ederek “ Bu savaşı reddediyoruz.”dedi.
Bilgehan, “ Kadınlar olarak ilan ediyoruz! Amerikan çıkarları için yürütülen bu kirli ve haksız savaşa çocuklarımızı göndermeyeceğiz. Savaşın en çok da kadınlar ve çocuklar için yıkım olduğunu çok iyi biliyoruz. Irak’ta öldürülen, dul bırakılan, tecavüze uğrayan, çocuklarını kaybeden yüz binlerce kadını unutmadık. Aynı senaryonun Suriye’de sahneye konmasına izin vermeyeceğiz.”diye konuştu.
Düzceli Öncü Kadınlar olarak Ergenekon davasının Silivri’deki duruşmasında , 22 Aralık’ta da Hatay Mitinginde olacaklarını bildiren Bilgehan, “ savaşa ve Ergenekon tertibine karşı tüm kadınlarımızı mücadeleye çağırıyoruz.”ifadelerini kullandı.