İYİ Parti Düzce İl Başkanlığı seçim startı vermeden önce basın kuruluşlarına nezaket ziyaretlerine başladı. İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu parti yönetim kurulu üyeleri bugün Öncü Medya Grup’un Cedidiye Mahallesi Göksel Sokak’ta bulunan binasını ziyaret etti.

Öncü Medya Grup çalışanları ile tek tek tokalaşan kendini tanıtan parti temsilcileri Öncü RTV Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mukadder Deveci ile bir araya geldi. Samimi geçen sohbet sonrasında İYİ Parti İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu Öncü Haber Merkezine açıklamalarda bulundu.

Kadınların partideki yerinin çok önemli olduğunu ve 1 Nisan 2018 tarihinde Ankara’da yapılacak 1.Olağanüstü Kurultayın ardından seçim startı vereceklerini kaydeden Katırcıoğlu, Cumhur İttifakı’na partilerinin nasıl baktığını anlattı.



“Demokrat Parti ile İyi Parti bu seçimde beraber yol alacak gibi görünüyor”
Şu an üç parti ile görüştüklerini kaydeden Katırcıoğlu şöyle konuştu:

“20 Mart tarihindeki il başkanları toplantısında Sayın Genel Başkanımız saadet Partisi, Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşmelerin devam ettiğini söyledi. Hiçbir partiye kapı kapanmış ya da açılmış değil. Demokrat Parti ile İyi Parti bu seçimde şimdilik beraber yol alacak gibi görünüyor ancak Saadet Partisi ile görüşmeler devam ediyor. Genel merkezin aktardığı bilgiler doğrultusunda çalışmalar hakkında bilgi vereceğiz.”

“Arkama baktığımda 1997 ile 2017 yılları arasında aldatılmış bir geçmiş görüyorum”

MHP’den ayrılıp İYİ Parti İl Başkanı olmuş biri olarak arkasına bakmadığını kaydeden Katırcıoğlu şunları kaydetti:

“Arkama baktığımda 1997 ile 2017 yılları arasında aldatılmış, kandırılmış bir geçmiş görüyorum. Önümde bir gelecek görüyorum. İYİ Parti’nin iyi insanları ile bu ülkenin ve iktidarın önü açılacak. Biz sahaya indiğimizde bu ülkenin içinde bulunduğu tehlikeleri bir bir anlatacağız. Çalmadığımız kapı girmediğimiz ev kalmayacak.”



“Türkiye’de oynanan bir tiyatro var, bu tiyatro 365 gün devam ediyor”
Bugünün Dünya Tiyatrolar Günü olduğunu kaydederek tüm emekçi tiyatrocuların gününü kutlayan Katırcıoğlu, “Bugünün sadece bugüne mahsus olmaması gerektiğini düşünüyorum. Çünkü Türkiye’de oynanan bir tiyatro var. Bu tiyatro 365 gün devam ediyor. Bu nedenle Dünya Tiyatrolar Günü Türkiye’de 365 gün kutlanmalı” dedi.

“Yatırıma karşı değiliz, şaibeli işler yapılmasın”
Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay’ın geçtiğimiz haftalarda Bilecik’te bulunan Entegre Katı Atık Tesisi’ni incelemesinin ardından aynı tesisin Hecinler Bölgesi’ne kazandırılacağını söylemesini eleştiren Katırcoğlu şu ifadelerde bulundu:

“Hecinler Bölgesi’nde bunca zaman neden beklendi? Bunca zaman bırakılan boşluğun nedeni nedir? Hukuki çıkmazlar mı vardır yoksa beklenen başka bir hamle mi vardır? Bugüne kadar Bilecik’teki tesisler çok bilinen ve kullanılan tesisler olmasına rağmen niçin bugüne kadar bir çalışma yapılmadı? Günlük 600-700 bin ton çöpü olan bir ilde çöp konusunun çözümünün bu kadar gecikmesi ve ötelenmesi son derece basit bir kelime ile beceriksizliktir. Biz Düzce’ye yatırım yapılmasına karşı değiliz. Düzce’nin önünün açılması taraftarıyız ama Düzce’ye yapılan işlerde neden bu kadar şaibeli işler yapıldığını bilmiyoruz.”



“Bilecik’teki tesisin 3,5 milyon TL, bizim ki 16 milyon TL artı KDV”
Tesise harcanan 16 milyon TL artı KDV’nin Düzce kamuoyuna kalem kalem açıklanması gerektiğini kaydeden Katırcıoğlu şöyle konuştu:

“Bundan sonraki süreçte fabrikalaşma aşamasında ne kadar harcanacağı önemli. Bilecik’teki tesisin 3,5 milyon TL’ye yapıldığını düşünürseniz, Düzce’deki bu yatırımın bu kadar afaki bir rakama ulaşmasının altında yatan sebepler nelerdir, bunun araştırılması gerekiyor. Ben belediye meclis üyesi iken Sayıştay denetçileri geldiğinde birebir yaptığım görüşmelerde onların kullandığı ifade, kaça yapıldığına bakmadıkları, yasal prosedürlerin yerine getirilip getirilmediğine baktıklarını söylediler. Onun haricinde kaça mal oldukları kendilerini ilgilendirmediklerini belirttiler. Bu da gerçekten düşündürücü. Her yıl Sayıştay raporlarında aynı hataların olmasına rağmen bununla ilgili hukuki bir sürecin yapılmaması da bir hukuk cinayetidir.”

“Nereye kadar satacaksınız?”
Son olarak, Düzce Belediyesi’nin borcunun 470 milyon TL olduğunu iddia eden Katırcıoğlu, “Bu rakamın artarak devam ettiğini görüyoruz. Sayın Belediye Başkanı Dursun Ay göreve geldiğinden bugüne 20 milyon lira daha talep edildi. Artık sürekli kredilerle yürüyen kendi imkanları ile bir şey yapamayan bir belediye ile karşı karşıyayız. Düzce Belediyesi’ne ait bütün taşınmazlar satılmaya başlandı. Nereye kadar satacaksınız. Yakında Düzce Belediyesi’nin ana hizmet binasını da satmaya kalkarlarsa lütfen şaşırmayın” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ