Milliyetçi Hareket Partili Belediye Meclis üyeleri Hülya Ersoy ve Hakan Çetin dün akşam Erol Tayhan’la Manşet programına katıldılar.
Siyasete nasıl girdikleri, belediye meclisi çalışmaları ve yaklaşan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan meclis üyeleri en çok sundukları önerilerin dikkate alınmamasından yakındı.
Öneri Bizden Çıkınca Gart Alınıyor
 MHP Meclis Üyesi Hakan Çetin, sunduğu birkaç önerinin dikkate dahi alınmadığını öne sürerek “ öneri bizden çıkınca gard alınıyor. Orada önemli olan parmak çoğunluğu. Bizden fazla çıkınca da yapacak bir şey kalmıyor.” Dedi.
Geçiştirme politikası var
Bu konuda Çetin’e destek veren Hülya Ersoy ise “ önerilerimizin meclis gündemine dahi alınmayıp geçiştirilmesi bizi yıldırıyor.” Diye konuştu.
Bir daha aday olursa muhalefet meclis üyesi olmak istemediğini ifade eden Çetin, türkiye’de demokrasi anlayışı değişti. Eskiden iktidarda olsan muhalefette olsan üretime katkı sağlayabiliyordun. Ama günümüzde bu yok. Sistem değişti. Muhalefetin üretime katkısı kabul edilmiyor, tahamül bile edilmiyor.”şeklinde konuştu.
11’de 1 Alırsa Başarı Olarak Görsün
Bir dahaki dönem Ak Parti Belediyeciliğinin olmayacağını savunan Çetin, “ halk bu seçimde Ak Partiye gereken dersi verecek. Geçen seçimde Kaynaşlı dışında yüksek oranla kazandıkları yer yok. Ak parti iktidar belediye anlayışı güvenini kaybetti. 11’de 1 alırsa başarı olarak görsün. Halkın içinden geldim diyerek halka tepeden bakan bir siyasi kültür var. MHP 11-11’e talibiz. Ama iyi bir çalışmayla 11’de 10’nunu alırız.” Şeklinde konuştu. Çetin bir dahaki dönemde Düzce Belediyesi’ni MHP’nin alacağını iddia etti.
Keşkeleriniz var mı sorusuna ise Hakan Çetin, MHP’li belediye anlayışını Düzce Merkezde gösterebilmek istediklerini ifade etti.
Keşke Bu Kadar Siyasileşmeseydik Diyecekler
Çetin, en çok keşkelerin iktidar partisi meclis üyelerinde olacağına savunarak “ keşke bu kadar siyasileşmeseydik diyecekler.”dedi.
MHP’nin belediye başkanlarına ikinci şans verdiklerini ancak iktidar partisinde böyle bir istikrarın olmadığını dile getiren Çetin, Osman Kılıç’ın AK Partiye geçmesini ise şu şekilde değerlendirdi:
“ Osman Kılıç’ı yargılamam. Kendi tercihidir. Belki biz bir kayıp verdik ama biz iktidara geldiğimizde onlar yüzde 99 kayıp verecekler.”
 Hülya Ersoy ise “ keşke belediyeyi biz alsaydık da bütün önerileri tartışma fırsatı bulurduk. Böyle hep muhalefet kalırsak yapacaklarımızdan bihaber olurlar.” Dedi. Ersoy ayrıca basının muhalefetin sesini çok fazla duyurmadığını öne sürdü.

 

Haber; S. KAŞKIR