Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcısı, Cumhuriyet Halk Partisi eski İstanbul Milletvekili Umut Oran, Düzce’de Cumhuriyet Halk Partisi, Vatan Partisi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Türkiye Gençlik Birliği, Türkiye Liseler Birliği üyelerinin katılım gösterdiği kahvaltıda 1 Kasım seçimlerine yönelik açıklamalarda bulundu.

Dağlıca’daki çatışmada 4 askerin şehit haberi ile konuşmasına başlayan Oran, “yüreğimiz kavruluyor”  dedi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun barış için uzattığı ele diğer partilerin karşılık vermediğini söyledi.


HERKES CHP’DE BİRLEŞMELİ

Sandığa 13 gün kaldığını söyleyen Oran, seçmene seslendi: “ Yüreği vatan sevgisiyle atan, vicdanı olan tüm vatandaşlar bunu iyi değerlendirsin. Birileri kandan terörden besleniyor. Bunun üzerinden siyaset yapılmaz. Bu sorun ne boş ampulle nede kandille çözülür. Bu barışı ülkeye CHP getirir diye hep söyledik. Çünkü geçmişte hep birleştirici güç olduk. Bu ülkede tek başına iktidar alternatifi olarak CHP var. Bugün vicdan sahibi olan herkes CHP’de birleşmeli.  Artık kayıkçı kavgası yapılmamalı.  Ateş yurdun her yerinde. Bu ateşi söndürecek tek itfaiye var oda CHP. Ona su taşımamız lazım.”

1 KASIM’DA “DEFOL GİT” DİYECEK

Ülkenin zor bir dönemden geçtiğini vurgulayan eski milletvekili Oran, 7 Haziran seçimini ise şöyle değerlendirdi:” 7 Haziran’da vatandaşımız “dur”dedi, 1 Kasım’da “defol git” diyecek.  Burada AKP’nin eziyetinden nasibini almayan yoktur. Vatana ihanetin nedeni yoktur ama bedeli vardır. Bugün Vatana ihanet edenler bedelini mutlaka ödeyecek. Bizde takipçisi olacağız, bedelini fitil fitil ödeteceğiz. Ellerindeki paraları kendilerine sefalarına tahtlarına, yandaşlarına ranta seferber edenlerin anlayışını bitirmek için bu seçim büyük bir fırsat.7 Haziran’da zorladık, şimdi bu işi bitirmemiz lazım.”

DÜZCELİ AKP’YE RAĞMEN MUCİZE GERÇEKLEŞTİRDİ

Oran, Düzce ile ilgili de ilginç tespitlerde bulundu: “Düzceli AKP’ye rağmen mucize gerçekleştirdi. 99’da burası yerle bir oldu. İşyerleri evleri yıkıldı. Ama bu insanlar dişleri tırnaklarıyla bu şehri bugün bu hale getirdi. Hala Bolu’nun ilçe olması sıfatından kurtulamamış. Bunun mimarı kim? Yağ var un var şeker var neden helva olmuyor, çünkü ustası yok! Bunu bitirmemiz lazım. Bu ülkenin iyi ustaları var. Onlara fırsat vererek önünü açmamız lazım.”

Kahvaltıda ayrıca Vatan partisi İl başkanı fethi Sönmez, CHP 1. Sıra Düzce Milletvekili Zafer Teber, Türkiye Gençlik Birliği Genel Sekreteri Olgun Özdemir, Türkiye Gençlik Birliği İl Temsilcisi Salih Özbay, Türkiye Liseler Birliği İl Temsilcisi Umut Rasim Özkurt da birer konuşma yaptı.