CHP 24.Dönem Milletvekili Umut Oran, Düzce’ye geldi. Yumruklu saldırıya uğrayan CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan’la İl Örgütünde buluşan Oran, basın toplantısı düzenledi. Tozan’a destek çıkan Oran, sözlerine ‘İl Başkanımız Zekeriya Tozan’a şehir eşkıyaları güpegündüz saldırdığı için geçmiş olsun demek ve yanında olduğumuzu göstermek için bugün buradayız. ’diyerek başladı.

CHP’nin 2. Genel Başkanı İsmet İnönü’nün “Eşkıyanın bu gece ne yapacağı belli olmaz” sözünü ifade ederek açıklamaları sürdüren Oran ‘Artık eşkıyaların ne yapacağı belli değil, akılları sıra CHP’ye gözdağı veriyorlar’ dedi. Oran saldırıya ilişkin düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Üstelik ilk anda tutuklanan iki saldırgan hemen ertesi gün salıverildiler çünkü basit yaralanmaya yol açacak kadar saldırmışlar! Tutukluğa itiraz edenler kim peki, AKP Düzce İl Başkan Yardımcısının ortağı olduğu hukuk firması! Bu bilgi kimseyi şaşırttı mı? Hayır. Bu saldırının talimatını veren, onları teşvik edenler ortaya çıkarılmadan iki zanlının bırakılması adalet sisteminin işleyişindeki çarpıklığı da ortaya koyuyor. Düşünün aynı şey iktidar partisinin bir yöneticisine yönelik olarak gerçekleşseydi Düzce’de neler olurdu, eminim yer yerinden oynardı ve 24 saat içinde en az 10 kişi gözaltına alınıp tutuklanırdı.”

Yönetilemeyen bir Türkiye olduğunu ifade ederek açıklamalarını sürdüren Oran, her türlü olumsuzluğun bir arada meydana geldiği bir dönem yaşandığını söyledi.

Yapılan saldırıyı tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailesine yapılmış bir hareket olarak Gören eski Milletvekili Oran, saldırıyı not ettiklerin ve boyun eğmeyeceklerini vurguladı. “Bu sonucu doğuran eylemin arkasında iktidarın Düzce’deki uzantıları var. Saldırının arkasındaki ilişkilerle bu gerçek ortaya çıkıyor. AKP’nin kutuplaştırma ve ayrıştırma siyasetinin bir adım ötesine geçerek saldır, yıldır ve yok et politikasının farkındayız. İtidalli, sabırlı davranıyoruz ve oyunlarına gelmiyoruz. Ama Düzce İl Başkanımıza yapılan hain saldırıyı not ettik. Bir kez daha onları aklıselime ve sağduyuya davet ediyorum.”

Haber:Y.SEVER