Saadet Partisi İl Kongresi Müftülük Toplantı Salonu'nda yapıldı. Mevcut Başkan Birkan Mertol'un tek liste olarak girdiği kongrede Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak'ta yer aldı.


Kongreye Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Abdullah Danışmaz, Merkez İlçe Başkanı Aydın Dursun ve Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Alaeddin Duran'da geldi.

 

Siyasi parti temsilcileri Kamalak'a sıcak bir karşılama yaparak hoşgeldiniz dedi.


Kongrenin siyasi konuşmalar bölümünde söz alan İl Başkanı Birkan Mertol, diğer siyasi partilerin il ve ilçe kongrelerine atıfta bulunarak genel başkanları ya da bakanlanları gelecekti fakat göremedik diyerek eleştiride bulundu.


PARALELİN BİR ÇİZGİSİ KİM?

SP Genel Başkanı Prof. Kamalak, dün balyoz davalarıyla milli ordunun tahrip edildiğini bugün de paralel yaftasıyla milletin oyalandığını belirterek "Paralelin iki çizgigi var.Zaten iki çizgi olmadan paralel olmaz. Paralelin bir çizgisi cemaatse diğer çizgisi kim" diye sordu:

Kanal -7'nin milli görüşün alınteriyle kurulduğunu ancak kendilerine kapatıldığını dile getiren Kamalak, iktidara geldiklerinde yapacakları icraatları maddeler halinde sıraladı. "3,5 milyon genç işsiz var. Buna tarım sektöründeki işsizleri de ilave etitğinizde bu rakam 6 milyonu buluyor. Ülkede 6 milyon vatan evladı işsiz.Yani bunlar milli gelirden pay alamıyor." diyerek ülkede 17 milyon motorlu araç olduğunu 13 yıldır iktidarda olan hükümetin neden kendi motorunu yapamadığını sordu.."İktidar 370 milletvekiline kadar ulaştı ama bizim 178 milletvekiliyken işçiye memura ve emekliye verdiğimiz zammı vermedi..6 milyon aç sefil insanın olduğu bir ülkede bir bakan koluna 700 bin liralık saat takabilir mi!

17-25 aralık operasyonlarına da değinen SP Genel başkanı Kamalak "Bu paraları polis koymuştur dediler.Sonra da bulunan paraları fiziyle geri verdiler. Hani paraları polis koymuştu" diye sordu:

Düzce Müftülük Toplantı salonunda iki saat halka hitap eden SP Genel Başkanı Kamalak : "Hırsızı anladık ta onları alkışlayanlara ya ne demeli.Hırsızı alkışlayan bizden başka bir millet var mı " diyerek de iktidara oy verenlere mesaj gönderdi.



Prof. Kamalak'ın konuşmasının ardından tek listeyle gidilen seçimde Birkan Mertol yeniden il başkanı seçildi.

Haber;E.TAYHAN