Memur-Sen İl Başkanı Orhan Kılıç ve sendika üyeleri Has Parti Düzce İl Teşkilatına iadeyi ziyarette bulundu. Ziyarette gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç ve Has Parti İl Başkanı Halil Aydın , 4+4+4 kesintili eğitim sisteminden ve yeni anayasadan beklentilerini sıraladı.

Memur-sen İl Başkanı Orhan Kılıç, 28 Şubat süreciyle gelen 8 yıllık kesintisiz eğitim sisteminin bu hafta son bulmasını ümit ettiklerini söyledi.

Darbeyle Getirilmiş Bir Eğitim Sistemiydi

Kılıç, “28 Şubatın getirdiği milletin önüne en büyük set olan tek tip adam yetiştiren ve 15 yıldan bu yana bu ülkenin önünü tıkayan bir sistemin yarın son bulacağını ümit ediyorum. Hükümeti bu yönde kutlayacağız. 8 yıllık eğitim dayatmasına bazı sendikaların Ankara ve İstanbul’da eylem yaptıklarını görüyoruz. 8 yıllık eğitim dayatması bu haliyle dünyada 20 ülkede uygulanıyor. Avrupa’da sadece Finlandiya’da ve Afrika ağırlıklı darbeci zihniyetlerin hüküm sürdüğü ülkelerde var. 82 darbecilerin 28 Şubatta yaptığı Post modern darbeyle getirilmiş bir darbe eğitim sistemiydi. İnşallah bu hafta bundan kurtuluyoruz.”dedi.

Bu gömlek artık bize dar geliyor

Yeni anayasadan beklentilerini de dile getiren Kılıç, her kesimi kapsayan bir anayasa istediklerini ifade etti.

Kılıç, “Biz yepyeni ve çağa uygun bir anayasa istiyoruz. Bu gömlek artık bize dar geliyor. Darbeci zihniyetin kalıntıları devam ediyor. Daha özgürlükçü toplumun her kesimini kapsayan bir anayasa istiyoruz. Pansuman geçişler bizi kesmez. Darbecilerin yapmış olduğu anayasayı kabul etmiyoruz.”şeklinde konuştu.

Ülkenin Yararına Ne Yapıyorsa Biz Yanındayız

“Türkiye’de biz “ Herkesin Eşit Haklara Sahip Olduğu Ve İfade Edebildiği” bir eğitim sisteminden bahsedemiyorduk”