Ak Parti’de İl Başkanlığı için son aşama olan İl Başkanlığı kongresi yarın Akçakoca’da bulanan bir otelde yapılacak. Kongreye Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ta katılacak.
Kongre öncesi genel merkez tarafından Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun onayıyla aday gösterilen Hikmet Keskin, tek aday olarak seçime girecek.


Ak Parti için büyük önem taşıyan İl Başkanlığı Kongresine genel merkezden önemli isimlerde yer alacak. Kongrede Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık başta olmak üzere Ak Parti Dışişlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Ak Parti İstanbul 1.Bölge Milletvekili M.Belma Satır’da katılacak.


Ak Parti İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu kongrenin Akçakoca’da yapılma sebebinin büyük bir organizasyonun coşkuyla yapılmasını istedikleri için bu yönde bir karar verdiklerini belirtmişti.


OSB NE OLACAK?
Bilindiği üzere OSB kurulmasıyla ilgili olarak 27 Ağustos’ta Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan gelen heyet, Akçakoca Alaplı Pirinçlik Mevkii’nde yer tespit çalışması yapmış bu konuda rapor hazırlayacağını ifade etmişti. Heyetin bu ziyaretinin ardından herhangi bir somut adım atılmadı.


Bakan Işık’ın kongrede, 2014 Yerel Seçimler öncesi Milletvekili Osman Çakır’ın Pirinçlik Bölgesine yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi için 2014 sonuna kadar temel atılacağını söylemesi hakkında neler dile getireceği merak ediliyor.


MİLLETVEKİLİ ÇAKIR NE DEMİŞTİ?
Düzce Milletvekili Osman Çakır “ Kaymakam, Belediye Başkanı ATSO başkanı ve meclis başkanı ile birlikte Sayın Sanayi Bakanımızla yaptığımız son görüşmede her konuda gerekli işlemlerimizi tamamladığımızı ifade ettik ve oluru aldık. Artık Akçakoca Organize Sanayi için hiçbir engel kalmamıştır. Allah’ın izniyle 2014 yılı içinde kuruluş işlemini tamamlayacağız. Ben bunu Akçakoca için bir dönüm noktası olarak görüyorum.” demişti.


Akçakoca'da yapılacak Ak Parti İl Kongresi yarın saat 11.00’da başlayacak.

 

Haber:Y.SEVER