AK Parti il teşkilatı, Öncü haber internet Sitesi’nde ve Öncü TV Ana Haber'de “ÇAĞRI STK'LARI KIZDIRDI” şeklinde yaptığımız haberin ardından ani bir kararla STK Temayül Yoklaması adında yapılacak oylama yerini Merkez İlçe Teşkilatı'ndan 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'nda yapılacağını duyurdu.Haberde -STK'lara gidileceği yerde partiye çağrılmalarını “etik bulmayan” bazı sivil toplum kuruluşlarının, çağrıya itibar etmeyeceği- yönünde haber yapılmıştı.

Haberin devamında çarpık uygulama şu şekilde habere konu olmuştu: Bugüne kadar partinin kapısını ve adresini bilmeyen bir çok STK Başkan ve yöneticileri, "bize geleceğinize biz size niye gelelim" diye sitemde bulunurlarken adının açıklanmasını istemeyen bir STK yöneticisi "Böyle bir çağrıya uymamız mümkün değil. Bizi tanımayan, bize gelmeyen bir partinin bizi çağırmasını anlamış değiliz" dediklerini belirtmiştik.
 
Daha önce Ak Parti Merkez İlçe Başkanlığında yapılacağı açıklanan “STK Temayül Yoklaması”nın yeri ani kararla 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'na alındı.7 Haziran 2015 Genel Seçimleri öncesinde AK Partide sivil toplum kuruluşlarının alınacağı oylama 23 Mart Pazartesi günü 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu’nda yapılacak.

Daha önce AK Parti Merkez İlçe Başkanlığında yapılacağı açıklanan oylama yeri Haberimizin yayınlanmasının ardından son dakika kararı ile 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'na alındı. Ak Parti il teşkilatı basına geçtiği bilgi notunda, “Ak Parti Düzce Başkanlığımız tarafından daha önce Merkez İlçe Başkanlığımızda yapılacağı duyurulan Sivil Toplum Kuruluşları Temayül Yoklamasına çok sayıda STK’nın ilgi göstermesi dolayısıyla yoklama yeri 23 Mart 2015 Pazartesi günü 09.00-17.00 saatleri arasında Düzce 18 Temmuz Spor Salonuna alınmıştır” denildi.

Ak Parti il Teşkilatı'nın oylama yerini Parti Merkez ilçe Teşkilatından 18 Temmuz Kapalı Spor Salonu'na alması, oylama yerine tepki gösteren bazı STK'lar arasında nasıl bir etki göstereceği merak ediliyor.
 

 
Haber;E.TAYHAN