7 Haziran Genel Seçimlerinde Ak Parti’de yaşanan düşüşün sebepleri noktasında vatandaş birçok konuda önemli mesajlar verdi. Ülke genelinde 81 ilin tamamında oy kaybeden Ak Parti’de, 2011 genel seçimlerine göre yaklaşık yüzde 10’luk Düzce’de ise yüzde 5’lik düşüşte yalnızca bir nedenin etkili olmadığı gözler önüne serildi.

Vatandaşlar verdiği yanıtlarda düşüşün muhalefet partilerin icraatlarından çok, Ak Parti’nin kendi hatalarından dolayı olduğunu adeta sözlü olarak belgelediler. Sokaktaki vatandaş, Ak Parti’nin gerilemesinde partilerin etkisini, HDP’nin doğuda etkili bir politika izlemesine, CHP ve MHP’nin oylarının HDP’ye emanet verilmesine ve CHP’nin vaatlerinin halkta önemli bir iz bırakmasının payının büyük olmasına bağladı.

Ak Parti’nin iç hatalarından dolayı oy kaybettiğini vurgulayan halk ise birçok alandaki farklı unsurun oy yüzdesindeki düşüşte etken olduğunu belirtti. Oy kaybındaki önemli bir etkenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Ak Parti Genel Başkanı gibi il il gezip seçim mitingleri yapması, Ak Parti Genel Başkanlığına Ahmet Davutoğlu’nun getirilmesi, Ak Partili yerel yönetimlerin kötü bir performans göstermesi ve toplumsal olaylar ile halkın hassasiyet gösterdiği konularda süreci iyi yönetememesi seçeneklerini ön plana çıkardılar.

Haber:Y.SEVER