İYİ Parti'de ilçe kongrelerinde sona gelindi. Akçakoca ile başlayıp Gölyaka, Cumayeri ve Gümüşova ile devam eden genel kurullar bugün Merkez İlçe Kongresi ile son buldu.

İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu, bugün parti binasında, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Genel kurul, yoklama ve açılışın ardından divan seçimi ile devam etti. Gündem maddelerinin okunması ve ibrasının ardından İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ercan Katırcıoğlu bir konuşma yaptı.

“Biz 3 aylık süreçte 3 yıllık süreç kat ettik”
MHP’den istifa ederek İYİ Parti Kurucu İl Başkanı olan Katırcıoğlu 27 Kasım 2017 tarihinin hayatının dönüm noktası olduğunu kaydederek şöyle konuştu:

“27 Kasım’dan sonra çalışma arkadaşlarımı, cesur insanları bir araya toplamaya başladım. Merkez İlçe ve diğer ilçe başkanlarımı bu zor süreçte herkesin kapının arkasına saklandığı ve korku imparatorluğuna boyun eğdiği bir dönemde biz yola çıktık. Hiçbir ikbal beklemeden, hiçbir menfaat gözetmeksizin kişiliğimizi, makam etiketiyle süsleme gayreti olmaksızın bu yükün altına girdik ve alnımızın alıyla yerine getirme sürecinde ben değil biz olgusuyla yolumuza devam ediyoruz. Biz 3 aylık süreçte 3 yıllık süreç kat ettik.”

“‘İYİ Parti kongrelerini yapmadığı için seçime giremez’ olgusunu ortadan kaldırmak için…”
14 Ocakta İYİ Parti’de startı verilen kongre sürecine ilişkin konuşan Katırcıoğlu, bu sürecin yönetim zafiyetinden değil, üzerlerine oynanan oyunu ortadan kaldırmak için olduğunu kaydederek şu ifadelerde bulundu:

“‘İYİ Parti seçimlere giremez, İYİ Parti’nin önü kesilecek’ bunu İYİ Parti kurulmadan önce de söylüyorlardı. İYİ Parti’nin kuruluşu bir halk hareketidir ve asla engellenemez. Ankara’daki bürokratik bölüm önümüzdeki günlerde İYİ Parti’nin seçimlere katılmasını önlemek amacıyla yapılan tüm oyunları bozmak amacıyla harekete geçti. Oynanmak istenen oyunlardan biri Yargıtay ve Yüksek Seçim Kurulu nezdinden önüne koyulabilecek bir takım eksikliklerinin oluştuğu yolundaydı. Bu yüzden İYİ Parti bu yönde çalışmalarını sürdürdü ve önümüze konulabilecek, ‘İYİ Parti kongrelerini yapmadığı için seçime giremez’ olgusunu ortadan kaldırmak için 14 Ocak’ta il başkanları toplantısında bu sinyal verildi ve alınan kararla kongre süreçleri başladı.
Bu kongreler bir yönetim eksikliği tamamlamak amacıyla değil Yargıtay ve YSK’daki bir mevzuat eksikliğini ortadan kaldırmak amacıyla yapılan hukuki bir doldurma çalışmasıdır. Bu kongre süreçlerini farklı şekillerde yorumlayanlara teknik bir bilgi vermenin doğru olacağını düşünüyorum.”

“Afrin’de yaşananlar siyasi iktidarın yapmış olduğu hataların bir bedeli”
Amaçlarının olası bir erken seçim ya da 2019 yapılacak seçimlerde iktidarı ele geçirmek olduğunu ifade eden Katırcıoğlu şunları kaydetti:

“Cumhurbaşkanlığına Sayın Akşener’i getirmek ve anayasa değişiklikleri ile parlamenter sisteme, demokratik, hukuk, laik, sosyal devlet yapımıza yeniden dönmek için yola çıktık. Biz Türkiye’nin tedavisinin İYİ Parti iktidarı olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu nedenle kırgınlıkları bir kenara bırakarak aynı yolda, aynı hedefe doğru birbirimize güvenerek yürümek zorundayız.
Ayrıştırmaktan nemalanan Adalet ve Kalkınma Partisi’nin sonu gelmiştir. Söylenecek çok şey var. Bugün Afrin’de yaşananlar bir kahramanlık destanı değildir. Bugün Afrin’de yaşananlar siyasi iktidarın yapmış olduğu hataların bir bedelidir. Geçmişte olanları çok çabuk unutuyoruz. Türkiye’de gündem o kadar hızlı değiştiriliyor ki, bu gündemden o kadar siyasi menfaat sağlanıyor ki bizim siyasi olarak her şeyi halkımıza anlatmak ve terör gibi konularla beslenen AKP’nin ilk seçimlerde sandığa gömerek ona siyasi mevta olarak arkasından dua okumak gerekecek.”

Suriyeliler’e ilişkin çarpıcı iddialar
Son olarak bugün Türkiye’de 4 milyon Suriyeli’nin yaşadığını ifade eden Katırcıoğlu, şu iddialarda bulundu:

“Bu 4 milyon Suriyeli’nin bize getirdiği anarşi, terör, ekonomik sıkıntılarının ötesinde Türkiye’de bitmiş çocuk felci, kızamık, çiçek gibi hastalıklar, bu hesapsızca fütursuzca, devlet yönetme yetkisi olmayanların düşüncesizce yapmış oldukları davranışlar neticesinde Türkiye’de şu anda ciddi hastalıklar meydana gelmiştir. Hükümetin ifade ettiği 34 milyar dolay Suriyeliler’e para harcanmıştır. Yine hükümetin ifade ettiği gibi 15 milyar dolar Suriyelilere ev yapılacak. Genel Merkezimiz dedi ki yetmez, bir de araba alın dedi. Eve lazım olan camiye haramdır. Biz Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılıyız. Güvenli bir Suriye oluşturmak ve onları topraklarına göndermek bizim asli görevimizdir.”

Katırcıoğlu’nun konuşmasının ardından tek liste gidilen İYİ Parti Merkez İlçe Başkanlığı 1. Olağan Genel Kurulu’nda mevcut Başkan Yunus Özay Er güven tazeledi.

Haber: Ö. YILMAZ