Düzce’de işgal ettikleri makamların önemini idrak edemeyen kişilerin sayısı son dönemde giderek artıyor. Halkı ayrıştırması değil birleştirmesi gereken makamlar, şahsi fikir ve düşüncelerini çekinmeden dile getiriyor.

Buna son örnek MHP Düzce İl Başkanı İlhami Caboğlu’ndan gelen paylaşım oldu… Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Akçakoca’ya giden Caboğlu, İl Yönetim Kurulu Üyesi Av. Sinan Yılmaz ile sohbet ederken çekilen fotoğrafını sosyal medya hesaplarından paylaştı. Her şey buraya kadar normal gibi görünse de yüzlerinde siper maske ile çekilen fotoğrafın altına yazdığı ifadeler, bir il başkanına yakışmadı.

Yüzleri gülerken objektife baktığı fotoğrafı paylaşırken,  ‘Akçakoca’yı mikroplardan arındırıyoruz’ ifadesini kullanan Caboğlu, ilçe halkını kızdırdı. Paylaşımı görüp Öncü Haber Merkezi’ni arayan vatandaşlar, Caboğlu’nun altında mesajlar içerdiği apaçık belli olan bu ifadesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Siyasetçilerin siyasi kaygılarla hedef almak istedikleri adresleri genelleme yaparak eleştiremeyeceğini vurgulayan tepkili vatandaşlar, yeri geldiğinde bir masa etrafında toplanıp birlik-beraberlik mesajları veren il başkanlarını daha duyarlı olmaya davet etti.

Özellikle koronavirüs salgını nedeniyle zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde Caboğlu’nun hedef almak istedikleri kişilere Akçakoca genellemesi üzerinden atıfta bulunması çok hadsiz bir tavır olarak yorumlandı.