Düzce Eski Milletvekili Prof. Dr. Celal Erbay, AK Parti'de devam eden yeni Başbakanı belirleme çalışmaları ve 2015 Genel Seçimlerine ilişkin özel açıklamalarda bulundu.


Son kararı Erdoğan verecek


13 yılı geride bırakan AK Parti’de ilk kez bir olağanüstü kongre yapılacak olmasını değerlendiren Erbay, partinin yeni genel başkanı ve başbakanın kim olacağı konusunda yapılan yorumları tahmin olarak nitelendirdi ve son kararı Recep Tayyip Erdoğan’ı işaret etti.


Erbay, “Recep Tayyip Erdoğan açıklayana kadar tüm söylenenler tahmindir. O söyleyince kesin olur. Ancak söylenenlerin dışında başka aday olmayacak. Bu da benim tahminim.” ifadelerini kullandı.

Anavatan'ın durumuna düşmeyecek


10 ay gibi bir süre kalan genel seçimlere AK Parti'nin ilk kez Erdoğan'sız girecek olmasının partiye oy kaybettireceği yönündeki tahminleri anlayışla karşıladığını ifade eden Erbay, Turgut Özal’ın Cumhurbaşkanlığı sonrası Anavatan Partisi’nin düştüğü duruma AK Parti’nin düşmeyeceğini iddia etti. Erbay buna delil olarak da Türkiye’nin değişen sosyo-kültürel durumunu işaret etti. Erbay seçim iddiasını da ifade etti.


Erbay, “Ben inanıyor ve güveniyorum. Bu yeni süreçte milli karakterin yeniden dizaynı sürecinde AK Parti dağılmayacak ve oy kaybı yaşamayacaktır.” şeklinde konuştu.


Erdoğan ve Davutoğlu karşılaştırması


AK Parti’nin yeni genel başkanı ve 62. hükümeti kuracak başbakan olarak adı en çok zikredilen Ahmet Davutoğlu konusunda da fikirlerini beyan eden Eski Vekil Celal Erbay, Davutoğlu ve Erdoğan’ı kıyasladı.
Erbay, “Ahmet Davutoğlu, dünya sosyal siyasetinin yetiştirdiği örnek siyasi şahsiyetlerden biridir. Ben onun Başbakanlık için adının geçmesini Türkiye için bir şans olarak görüyorum. Erdoğan’da irade hakimiyeti vardı. İnandığı doğrunun sonuna kadar giderdi. Ahmet Davutoğlu hocamızda ise ilmi hakimiyet var.” ifadelerini kullandı.


Adam gibi adam Celal Erbay


2015 genel seçimlerinde milletvekilliği için aday adayı olup olmama konusunda henüz karar vermediğini belirtti ve adaylığı konusunda parti içinden gelecek desteğin önemli olduğunu ima etti.
Erbay, “O günün şartları neyi gerektirir. Milletvekili olmak için yaşamıyoruz. Halka hizmet için yaşıyoruz. Milletvekili olmadan da adam gibi adam Celal Erbay halka hizmet edebiliyor.” şeklinde konuştu.

Aile içinde çözeriz


Görev süresi dolmak üzere olan milletvekillerinin performansları sorulduğunda eleştirmekten kaçınan Erbay, onların başarılarıyla gurur duyacağını, gereken tüm desteği verdiğini ve vermeye de devam edeceğini vurguladı. Erbay, eleştirinin ise parti içinde olması gerektiğini belirtti.
Erbay, “Sorunları medya önünde konuşamayız. Aile içinde çözeriz. Bu kültürel bir seviyedir. Öz eleştirimizi gerektiğinde kendi içimizde yapıyoruz.” dedi.

 

Haber: C. Üstüner