Partisinin referandum çalışmalarına katılmak için Düzce’ye gelen CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, il örgütü binasında basın mensuplarına ve partililere açıklamalarda bulundu.

Referandum için kararsız vatandaşın pek kalmadığını söyleyen Özcan, kararsız kalanların bir kısmının hayır demek istediğini savunarak iktidarın hayır diyenleri hain ilan etmesi nedeniyle sessiz kalmayı tercih ettiğini kaydetti.

Bir kişi genel bir vekaletname istiyor
Sisteme kayıtsız şartsız evet diyenlerin bir kişi istediği için evet dediğini ifade eden Özcan, 80 milyon nüfusun bir kişiden büyük olduğunu vurgulayarak, “Dünyanın kaderini 5 ülkeye bırakılmayacağını söylüyorlar. 80 milyonun kaderini kendilerine bıraktırmak istiyorlar. Sistemin özü şu, bir kişi genel bir vekaletname istiyor. Diyor ki, ‘Bana noterden bir vekaletname çıkart. Senin malını mülkünü almaya, paranı çekmeye, senin adına her konuda karar ermeye, çoluk çocuğunun geleceğiyle ilgili kararları verme konusunda bana bir genel vekaletname çıkartın’ Düzcelilere soruyorum, bir muhtar mahallenizi köyünüzü yönetmek için malınızı mülkünüzü alıp satma konusunda vekaletname istese verecek misiniz?” dedi.

Tek adam rejimine dönülüyor
Yasama, yürütme ve yargının tek kişide toplanmasının ‘tek adam rejimi’ olduğunu aktaran Özcan, rejim değişikliğiyle, parlamenter sistemden tek adam rejimine dönüldüğünü dile getirdi.

Çok geniş yetkiler siyasetçiyi yoldan çıkarır
Çok geniş yetkilerin siyasetçiyi yoldan çıkaracağını belirten Özcan, “Denetimsiz yetkiler yoldan çıkarır. Çok geniş yetkiye sahip bir siyasi yoldan çıkarsa 80 milyonu mağdur eder.” Diye konuştu.

Değişikliğe hayır diyenlerin hain ilan edildiğinden söz eden Özcan, iktidarın PKK ile gizli görüşmeler yaptığını bildirerek Başbakan ile Barzani arasındaki görüşme üzerinden eleştirilerde bulundu.