CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Düzce’den sorumlu milletvekili olarak yapacağı çalışmalara hızlı başladı. Özcan, Düzce’deki kanser hastalarını sevindirecek bir adım atıyor.
Düzce'de artan kanser hastalığı, tedavi gereksinimini de hat safhaya çıkarırken, hiç bir hastanede kanser tedavisine yönelik gerekli cihaz ve donanımın bulunmaması hasta vatandaşların en yakın tedavi merkezlerinin bulunduğu Sakarya ya da Kocaeli'ne gitmesine neden oluyor.Kemoterapi tedavisinin dahi uygulanamadığı Düzce'de hem hastalar hem aileleri çareyi çevre illerde bulmak zorunda kalıyor.Kanserin pençesinde olan hastaların bir de yol çilesi yaşayarak hem maddi hem de manevi açıdan mağdur oldukları sık sık şikayet konusu olurken, hastane kurulması için sadece sağlık bakanlığının onayı gerekiyor.
İldeki nüfus potansiyeli baz alarak onkoloji hastanesi kurulması kararı aldığı bilinen bakanlığın Düzce'ye hastane vizesi vermesi için siyasilerin bastırması gerektiğini daha önce gündeme getirmiştik. Muhalefetten de onkoloji hastanesi konusunda destek geldi. Geçtiğimiz hafta, Düzce’den sorumlu Milletvekili olarak atanan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, ilk icraatını sağlık konusunda yapmaya hazırlanıyor. Özcan, Düzce Onkoloji Hastanesi konusunu önümüzdeki hafta mecliste gündeme getirecek. Özcan, Düzce’nin ihtiyacı olan hastane ya da tedavi merkezinin kazandırılması için elinden gelen gayreti göstereceğini söyledi.

Haber: H. İŞCAN