CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan 17 Aralık operasyonlarının Türk Siyasi Tarihi için bir milat olarak nitelendirirken Ak Partililerin iktidarda bulunduğu sürede kendi servetlerini çoğalttıklarını iddia etti.


Özcan, “Bu insanlar iktidara gelirken yoksul insanlardı. Sayın Başbakan 1994 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olana kadar gerçekten yoksul bir ailenin çocuğuydu. Bugünkü Ak Parti yöneticilerin bir kısmı da öyleydi. Biz oy verdikçe bunlar para kazandı, zenginleşti.” dedi.

Özcan ayrıca ayakkabı kutusundaki paraların sorulmasına Başbakan’ın kızdığını söylerken, “Savcı suçlu, polis suçlu peki hırsızın hiç mi suçu yok?” şeklinde konuştu. Özcan, Kemal Kılıçdaroğlu’nun geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği ses kayıtlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu.


Özcan, “Bakan çocuklarının hepsinin danışmanlık şirketleri var. Türkiye’nin büyük ihalelerini alan iş adamları bunlarla danışmanlık anlaşması yapmış. Peki ne danışıyorlar? Hiçbir şey. İş adamı parayı veriyor, bakan çocuğu da babasının siyasi gücünü iş adamı için kullanıyor. Bakınca da benim oğlum helal yoldan para kazanıyor deniliyor. Bunun adı kul hakkı yemektir. Ayakkabı kutularından çıkanlar bizim paralarımız.” ifadelerini kullandı.


“Ben zengin karşıtı değilim. Ben haram parayla işimiz olmaz diyenlerden yanayım” diyen Özcan geçtiğimiz günlerde kendi konuşmasından sonra mecliste yaşanan kavga olayına da değindi ve “Tek yaptığım Başbakan’ın kolundaki saatin resmini göstermekti.” dedi.Özcan, “Başbakan’ın kolundaki saatin değeri 700 bin dolar. Bugünkü kurla yaklaşık 1milyon 750 bin lira. Bu 11 bin emeklinin bir aylık maaşı demek. 20 daireli 6 apartman parası. Bir ülkenin Başbakan’ı böyle bir saat takamaz. Biz buna itiraz ediyoruz.” dedi.

CHP olarak özeleştiride bulunan Özcan, “Bizim de hatalarımız oldu.” dedi. Laik kavramını doğru anlatamadıkları için dinsiz olarak adlandırıldıklarını vurgulayan Özcan, milletin ortak değerleri üzerinden siyaset yapmayı reddettiklerini belirtti.

Özcan, “Bayrak hepimizin bayrağı, bunun üzerinden siyaset yapılmaz. Yüce Allah hepimizin Allah’ı, Hz. Peygamber hepimizin peygamberi, o yüzden bunun üzerinden de siyaset yapılmaz. Biz Kur’an-ı Kerim’deki ayetleri siyasi tartışma konusu yapamayız. Bunu bir türlü anlatamadık.” şeklinde konuştu.

 

Haber;P.Yıldırım