CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, önceki gün TBMM yaptığı konuşmada daha önce Bolu Aladağ orman işletme müdürlüğü yapmış olan Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz hakkında çok ama çok ilginç bir iddia ortaya attı. Özcan konuşmasında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu eleştirdi.

Özcan meclis tutanaklarına giren ve çok tartışılacak konuşmasında, “" Sayın Bakanım, önemli bir şey söyleyeceğim, önemli bir iddiada bulunacağım. Sizin şu anda Sakarya’da görev yapan bir orman bölge müdürünüz var, adı Hasan Türkyılmaz. Bolulular onu 'fukara Hasan' olarak tanır; fukara Hasan, fakir Hasan. Neden biliyor musunuz Sayın Bakanım, Siz hiç Türkiye'de ,sizlere de soruyorum sayın milletvekilleri, fakirlik ilmühaberi almış orman işletme müdürü gördünüz mü? İşte bu zatı muhterem Düzce'nin Beyköy'üne bağlı bir köyden fakirlik ilmühaberi alıyor. 2006 yılında ve fakirlik ilmühaberinde de mesleği olarak 'orman işletme müdürü' yazıyor.” Dedi.

Yasal süreç başladı

Adapazarı Orman Bölge Müdürü Hasan Türkyılmaz ise CHP Bolu Milletvekili Tanju Özkan'ın mecliste kendisi hakkındaki iddialara ilişkin yaptığı açıklamada, "İddialarla ilgili yasal süreci başlattım" dedi.

Türkyılmaz, düzenlediği basın açıklamasında, CHP'li Özcan'ın mecliste Orman Genel Müdürlüğü bütçesi görüşmeleri sırasında şahsıyla ilgili iddialara yanıt verdi.

Özcan'ın mecliste gündeme getirdiği iddialara ilişkin Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Olay 2005 yılında Düzce Karaçalı köyünde babamızdan 2 kardeşimle bana miras kalan 3 katlı evin yanmasıyla ortaya çıkmıştır. Ev yandıktan sonra bana o zamanın Düzce orman müdürü evimizin yanmasından mütevellit felaketzede müracaat evraklarını getirdi. Evraklar, yanan evimizle alakalı yasal olan yardımdan faydalanmamız için verilmişti. Ben o zaman Aladağ işletme Müdürü olduğum için Bolu medyası bu konuyu kamuoyuna farklı lanse etti. Bende hakkımız olan yardımı çalıştığım kurum zarar görmesin diye almadım. Almadığımı bütün kamuoyu, o zamanki müfettişler bilirler." Dedi.

Sürece ilişkin bilgisi olmayan Sakarya kamuoyunun kendisi hakkında olumsuz kanaat oluşturacak açıklamalarından dolayı Özcan'ı kınadığını belirten Türkyılmaz, "iddialarla ilgili yasal süreci başlattım" ifadelerini kullandı.

HABER:H.İŞCAN