Geçtiğimiz günlerde Başbakan’ın seçim otobüsüne yapılan saldırıların ardından güvenlik önlemler daha da artırıldı.
Başbakan’ın halka sesleneceği seçim otobüsü polisin ve özel harekat timlerinin eskortluğuyla ilçeye ulaştı.
Ilgaz’daki konvoya yapılan saldırıdan dolayı yol boyunca çok sıkı güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri ilçeye giriş çıkışlarda adeta kuş uçurtmadı.
Miting alanına gelen vatandaşlar polisin oluşturduğu kontrol noktalarından tek tek üst araması yapılarak alana sokuldu. Mitingin yapılacağı bölgede neredeyse her köşeye keskin nişancılar yerleştirildi ve mitingin yapılacağı alan tamamen kontrol altına alındı. İlçe de ilk kez bu denli büyük bir güvenlik tedbiri alınırken İlçe 44 yıl aradan sonra bir başbakanı ağırlamanın heyecanı yaşandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Oba helikopteriyle, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne ait 3 helikopter eşliğinde Yığılca İlçesi'ne geldi. İki helikopter Yığılca mitingi boyunca havada kaldı ve gözlemcilik yaptı.
Başbakan Erdoğan'ın gelişi sırasında özel harekâtçı polisler tepelere, binaların çatılarına ve camilerin minarelerine çıkarak güvenlik önlemi aldı.
Başbakan Erdoğan’ın Yığılca stadına ineceği sırada stadı gören Dağların eteklerinde özel harekât timleri hazır bekledi.
 Toprak futbol sahasına inen helikopterle gelen Başbakan Erdoğan'ı, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Düzce Valisi Vasip Şahin, Yığılca Kaymakamı Nuri Gezici, Düzce Belediye Başkanı Ak Partili İsmail Bayram, AK Parti Düzce Milletvekilleri ve partililer karşıladı.

Yığılca’daki mitingin ardından helikopter ile Düzce’ye gelen Erdoğan için yine geniş güvenlik önlemleri alınmıştı. Jammerler ile korunan miting alanında adeta bir polis ordusu vardı. Miting alanına gelen vatandaşların üzerleri tek tek arandı. 18 Temmuz Şehir Stadına inen Erdoğan’ın miting alanına geliş güzergahı boyunca güvenlik hat safhaya çıkarıldı. Şehir stadına her ihtimale karşın hava ambulansı da getirildi. Mitingin ardından yine geniş güvenlik tedbirleri ile birlikte Düzce’den ayrılan Erdoğan’ın ardından Düzce’de hayat tekrar normale döndü.

Haber; R. BAL