CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın uğradığı saldırı sonrası siyasi atışmaların ardı arkası kesilmiyor. Bu kez söz düellosunun tarafları AK Parti ve MHP... AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin'in 1 Nisan'da konuk olduğu Öncü TV'deki Manşet programında MHP İl Başkanı Onur Özen'e yönelik eleştirilerine yanıt, yazılı bir açıklamayla yapıldı. MHP İl Başkanı Onur Özen, sert bir dil kullandığı açıklamasına ilk olarak Keskin'in programdaki konuşmasını hatırlatarak başladı.

“Cüretini şaşkınlıkla karşılıyorum”

Özen şunları kaydetti: “Sayın Keskin açıklamasında; ‘’Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Onur Özen'in açıklamalarındaki tavrı ne vatanperverliğe, ne milliyetçiliğe ne de memleket sevdasına yakışır bir tavırdır. Böyle bir günde böyle bir partinin böyle bir partiye destek vermesinin” diyor ki böyle birlerle neyi kast ediyor anlayabilmek mümkün değildir. Öncelikle bizim açıklamalarımız ve tavrımızın milliyetçilik, vatanseverlik derecelendirmesini yapma hakkı Sayın Keskin’in bulunmamaktadır. Hele ki milliyetçiliği ayaklar altına aldığını söyleyen bir siyasi anlayışın bunu yapma cüretini göstermesini şaşkınlıkla karşılıyorum.”

“Gerginliğin baş aktörü Sayın Keskin”

CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'ın maruz kaldığı talihsiz saldırıya neden olanın siyasetteki gerginlik olduğunu düşündüklerini basınla paylaştıklarını belirten Özen, “Bu gerginliğin baş aktörünün Sayın Keskin olduğunu düşünüyoruz çünkü yine  farkında olmayarak aynı şeyi yapıyor haddi olmayarak bizim milliyetçiliğimizi, vatan sevgimizi sorguluyor. Milliyetçi Hareket Partisi’nin hiçbir mensubunun böyle bir sorgulamaya tabi tutulması kimsenin haddine değildir. Ziyaretimiz CHP İl Başkanının uğradığı saldırı ile ilgili duyduğumuz üzüntünü ifade edilmesi amaçlıdır. Biz CHP’ye destek vermiş değiliz.”

Haber:C.ÜSTÜNER