Yaygın medyada Milliyetçi Hareket Partisi’nde muhaliflerin “ortak harekât planı” hazırladığı; Sinan Oğan, Koray Aydın ve Meral Akşener’in ayrı ayrı topladıkları imzaları yeni yıla kadar genel merkeze vererek ocak ayında kongrenin toplanmasını isteyeceği gündeme geldi. 300 imzayı buldukları belirtilen muhalifler, 20 Aralık yerine daha ileri bir tarihte imzaları genel merkeze teslim edecek.

Muhalifler, MHP Genel Başkan Devlet Bahçeli ve genel merkezin, kongrenin toplanmaması yönünde tavır almasını yüksek olasılık olarak değerlendiriyor ve imzalar genel merkeze verildikten sonra da kongre çağrısı yapılmasını beklemiyor. Muhalifler, ocak ayı içinde 15 günde kongre çağrısı yapılmazsa mahkemeye başvuruda bulunacak. Başvuruda, genel merkezin görevini yerine getirmediği tezine dayalı olarak üst kurul delegelerinden oluşacak 5 kişilik bir “kayyum” listesi mahkemeye sunulacak.

Partide yaşanan gelişmeler hakkında görüşlerini aldığımız MHP İl Başkanı Onur Özen, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yanında olduğunu açıkladı. Kongrenin geriye çekilmesinin partiye zarar vereceği görüşünü savunan Özen, “ Kongre tarihi belli. 2018’de olağan kongre olacak.” dedi. Parti İl yönetiminden kendisinden farklı görüşü savunanlar olabileceğinin altını çizen İl Başkanı Özen, tarafını belli etti ve “ İl Başkanı olarak Bahçeli’yi destekliyorum.” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR