Dün akşam Öncü TV’de Haftaya Bakış programına katılan CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, gündeme dair konular ve Düzce ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Özkoç, melen barajı, Sakarya’da açtığı milletvekili bürosu ve Düzce’nin sorunları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Gerekirse çadır kurarım

Özkoç, Düzce ve Sakarya’yı yakından ilgilendiren Melen Projesi kapsamında kalan köylerin sorunları ile yakından ilgilendiğini söyleyerek, vatandaşların sorunu çözülene kadar gerekirse vatandaşlarla çadır kurarak oturabileceğini söyledi.

Özkoç, “ Bir hizmet gerçekleştirmek için baraj inşa ediliyor. Bu barajı milletin menfaati için yaparken, onlarca insanımızı mağdur ediyorsanız, yaptığınız hizmet noksan hizmettir. Yapacağınız hizmeti insanları mağdur etmeden, barajı yapmadan önce orada hayatlar nasıl devam ediyorsa onu sağlayarak yaklaşım göstermelisiniz. Bir insanın hakkını gasp ederek başka birine hak sağlamak adalet değildir. Bu nedenle gittim oradaki insanların dertlerini dinledim. İstimlak bedellerini peyder pey alabildik. Bazı tarlaların hala istimlak edilmediğini öğrendim. Meclise araştırma önergesi verdim. Takipçisi olacağım. TBMM bununla ilgilenene kadar mücadeleme devam edeceğim. Gerekiyorsa giderim oradaki vatandaşlarla çadır açar otururum Bu insanların hakkını ararım.” Dedi.

Büroya her gün ez az 20 vatandaş geliyor çoğu da CHP’li değil

Sakarya’da halkın milletvekillerine daha kolay ulaşması için büro açan Özkoç, büronun adının CHP Milletvekili Bürosu olmadığına dikkat çekerek, halkın sorunları için gerekirse iktidar partisi ile çalışabileceğini belirtti.

Özkoç,Ben Sakarya’da hiçbir AKP’li milletvekili ile karşı karşıya gelmedim. Eğer AKP’li bir belediye başkanı bir hizmet açılışı yapıyorsa davet ettiyse muhakkak gittim çünkü halkına bir hizmet yapmış. Bunu AKP milletvekili ya da belediye başkanı yaptı diye ben gitmezsem bu nasıl bir milletvekilliğidir? Halkımın sorunları için gerekirse iktidar partisiyle çalışırım.