Ak Parti Düzce Milletvekilleri Faruk Özlü, Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Öncü RTV’ye nezaket ziyaretinde bulundular. Milletvekillerinin ziyaretinde partililerde yer aldı. Ziyarette gündeme ilişkin milletvekillerini temsilen söz alan Milletvekili Faruk Özlü, terör olayları ve 1 Kasım’a ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
 

SEBEP GÖREMİYORUM
Düzce Milletvekilleri kadar 7 Haziran’dan sonraki kısa dönemde Ankara’da etkin bir başka ilin milletvekili olmadığı konusunda iddialı olan Milletvekili Faruk Özlü, milletvekili adaylarının ve sıralamasının Düzce’de değişmesi için bir sebep olmadığını söyledi. Özlü, “Biz başarılı bir sonuç elde etmişiz. Türkiye’nin ilk 5 ili arasında yüzde 60 oy oranıyla yer almışız. Son üç ayda uyumlu bir çalışma sergilemişiz. Ak Parti’nin Düzce’deki milletvekillerinin değişmesi için bir sebep ben göremiyorum.” dedi.
 
HDP, PKK GÜDÜMLÜ BİR PARTİ
7 Haziran’dan sonra yaşanan terör olayları konusunda bilgiler veren Özlü, “HDP ile PKK arasında çok ciddi organik bir bağ olduğunu hepimiz biliyoruz. HDP’nin aslında PKK güdümlü olduğunu söyleyebileceğimiz bir parti. İkisi arasındaki güç dengesi seçimlerin ardından PKK’dan HDP’ye kaydı. HDP’nin siyasal anlamda mecliste güçlü olması PKK’nın lider kadrosunu rahatsız etti. PKK, terör eylemlerini tekrar başlatarak güç dengesinin kendisinde kalmasını istemiştir. Terörün 7 Haziran’dan sonra tekrar tırmanmasının sebebi PKK ile HDP arasındaki güç savaşıdır.” ifadelerini kullandı.
 
ROMANTİK HAVA İÇERİSİNDE HDP’YE OY VERDİLER
Esas meselenin HDP’nin bağımsız bir parti olmadığı gerçeği olduğunu vurgulayan Özlü, 1 Kasım’da nasıl bir tablo beklentisinde olduklarını paylaştı. “Bu seçimde HDP’nin Doğu’da, Güneydoğu’da ve Türkiye’nin batısında oylarının düşeceğini düşünüyoruz. Ak Parti olarak tekrar iktidara gelerek bıraktığımız yerden devam edeceğiz. HDP, aslında bir rüzgardı. 7 Haziran’dan önceki süreçte özellikle. Liberal ve sosyalist kesim böyle bir romantik hava içerisinde Türkiye’nin Doğusunda ve Batısında HDP’ye oy verdiler. Milletimizin son üç ayda yaşanan olaylardan sonra gerçeği daha iyi gördüğü kanaatindeyim.”
 
BİZE OY VERMEYENLERDEN BİZE OY VERMELERİNİ İSTİYORUZ
Özlü son olarak Ak Parti’nin Düzce’de alabileceği oy oranı konusundaki düşüncesini belirtti. “Bizim 1 Kasım’da 3-0’dan çok amacımız, Türkiye birincisi olmaktır. Bu olmazsa en azından ilk üçte yer almayı hedefliyoruz. Bütün amacımızda Düzce’yle ilgili büyük ve önemli projeleri gerçekleştirmektir. Bundan sonra milletimiz bize yetki verdiği takdirde Düzce için mega projeleri hayata geçireceğiz. Bütün Düzce’yi kucaklamış istiyoruz. Bize oy vermeyenlerden bize oy vermelerini istiyoruz. İstikrar çok önemlidir. Siyasi istikrarın gerçekleşmesi bizim birinci önceliğimizdir.” dedi.

Haber:Y.SEVER