Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığın ve bağlı kuruluşların 2017 bütçesini anlattı.

Dünya genelinde ve Türkiye’de yaşanan gelişmelerden dolayı küresel ekonomide durgunluk yaşandığına dikkat çeken Özlü, “ 2016’da yaşanan bütün bu gelişmeler, doğal olarak Türkiye’yi etkiliyor. Ancak bu gelişmeler, bir yönüyle de, Türkiye’nin, özellikle de Türkiye ekonomisinin ne kadar sağlam, güçlü, dirençli olduğunu da cümle âleme ispat etmiştir.” diye konuştu.

2017 Her Açıdan Çok Daha Başarılı Bir Yıl Olacak
Özlü, 2017 yılında büyüme hızının artacağını belirterek, Perşembe günü açıklanan Ekim ayı sanayi üretim verilerinin bu öngörüyü teyit ettiğini kaydetti.

Üretim Başarımızı Devam Ettireceğiz
Özlü, Türkiye’nin dünyanın sayılı üretim lokasyonlarından biri olduğunu belirterek, bu başarının sürdürülmesini sağlayacaklarını kaydetti. Kaliteli üretim için sanayileşme politikasının olması gerektiğinin altını çizen Özlü, konu hakkında şöyle devam etti: “Şu anda, 295 OSB’mizde 1 milyon 640 bin kişi istihdam ediliyor. 2023 hedefimiz ise 70 yeni OSB daha kurarak 1 milyon ilave istihdam oluşturmaktır. Kurduğumuz 5 Endüstri Bölgesiyle ilgili çalışmaları da hızla tamamlamayı ve bu bölgelere büyük ölçekli yatırımları çekmeyi planlıyoruz”

Tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu muhakkak aklımızda tutacağız
Bakanlığın 2017 yılındaki toplam bütçesi 10 milyar 99 milyon TL olduğunu belirten Özlü, açıklamalarında şu ifadeleri kullandı: “Bize tahsis edilen bu sınırlı ödeneği en etkin şekilde kullanacağımıza söz veriyoruz. Her zaman olduğu gibi, bu bütçenin bir emanet olduğunu, her bir kuruşta tüyü bitmemiş yetimin hakkı olduğunu muhakkak aklımızda tutacağız. Yaptığımız her işi doğru, hızlı ve kaliteli yapmak için azami gayret göstermeye devam edeceğiz.2017 yılı bütçemizin ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum”