Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, 24 Haziran Cumhurbaşkanı ve 27.Dönem Milletvekili seçimleri kapsamında yoğun olarak vakit ayırdığı Düzce’de bu kez rotasını Akçakoca’ya çevirdi.

Bir dizi açılış ve programa katılmak üzere Akçakoca’ya gelen Özlü ilk olarak toplu açılış törenine katıldı. Özlü’ye burada AK Parti Milletvekili Fevai Arslan, Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, AK Parti Milletvekili Adayı Numan Çabuk ve çok sayıda partili eşlik etti.



“Bize düşen görev, Akçakoca’yı tüm dünyaya tanıtmak”
Akçakoca ‘da Kent Meydanı ve İstiklal Harbi Anıtı, Mavi Bayraklı Plaj, Bebek Bakım Odaları, Yöresel ürün Stantları, Şehit Ercan Çelik Semt Sahası, Sokak Sağlıklaştırma Alanı,Taksi Durakları ve iki kahve dükkanının açılışının yapıldığı törende konuşan Bakan Özlü, şunları kaydetti:

“Bizler bu tarz tesislerde şehitlerimizin adını sonsuza kadar yaşatacağız. Batı Karadeniz’in incisi olarak gördüğümüz Akçakoca, her bakımdan büyük potansiyeli olan bir ilçemizdir. Bu potansiyel sayesinde Akçakoca’da gözle görülür bir potansiyel başlamıştır. Akçakoca, kendi kabuğuna sığmayan, sürekli gelişmek ve büyümek isteyen bir şehir konumuna yükselmiştir. Örneğin Akçakoca özellikle yaz aylarında kendi nüfusunun üç dört katı misafir ağırlıyor. Böyle bir yükün üstesinden gelmek çok önemli bir başarıdır. Bu noktada bize düşen görev bu gözbebeği ilçemizi tüm dünyaya tanıtmak, ilçe ekonomisini daha büyük boyutlara ulaştırmak için yeni çalışmalara imza atmaktır.

“Akçakoca bir Türkiye markasıdır”
Değerli arkadaşlar şunu da ifade etmek isterim ki Akçakoca bir Türkiye markasıdır. Bütün işadamlarımızla, girişimcilerimizle, belediyemizle ve vatandaşlarımızla birlikte Akçakoca markasını yükseltmek için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Belediyemizle çağın gerçekleştirdiği modern anlayışı hayata geçiriyoruz. Yapacağımız yatırımlarla Akçakoca’nın turizm, kültür, sanat, spor ve sanayi altyapısını güçlendiriyoruz”

“Hizmetler devam edecek ama verdiğiniz destekten daha fazlasını istiyoruz”
AK Parti Milletvekili Fevai Arslan ise şu ifadelerde bulundu:

“Biz ekip olarak çalıştık. O ekibini iyi çalıştırdı ve bu hizmetler meydana geldi. Ben hizmet anlayışının devam etmesini diliyorum. Biz 2 buçuk yılda bir hazzı, bir lezzeti daha yaşadık. Siyaseten bize bir bakan nasip oldu daha doğrusu bir bakan abisi nasip oldu. Onunla birlikte siyaset yapmayı çok güzel yaşadık. Hizmetler çok daha hızlandı, çok daha hareketlendi, çok daha ileri boyutlara ulaştı. Bundan sonrada ilerlemeye devam edecek. İşte bunu korumak için siyaset bir bayrak yarışıdır.  Zaman gelir biz bayrağı devrederiz ve bulunduğumuz yerde hizmete devam ederiz. Biz uzun yıllar beraber siyaset yaptık, beraber hizmet ettik. Bundan ben çok keyif aldım. Yaptığım her hizmetten de arkadaşlarımla birlikte gurur duydum, memnun oldum. Yapılacak hizmetler devam edecektir ama bugüne kadar verdiğiniz desteğin biraz daha fazlasını istiyoruz. Düzce, il olduğundan beri nasıl dışarıya oy vermediyse şimdiki seçimlerde de vermeyecek inşallah sizlerin sayesinde 3-0 diyorum.”



Bakan Özlü, Çabuk için bilet kestirdi
Açılış töreninin ardından, Akçakoca esnafını gezen Özlü, yaklaşan seçimler için destek isterken hatırlarını sormayı da ihmal etmezken ilginç bir de olay yaşandı. Bakan Özlü, bir otobüs firmasını ziyaret etmek için girdi. Özlü burada, AK Parti Milletvekili Adayı Numan Çabuk için 24 Haziran saat 19.05 gidişli Millet Vekilim adına Akçakoca-Ankara bileti kestirdi.



Özlü ziyaretin ardından ilçede projeleri devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Daha sonra ise Özlü, AK Parti ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleriyle istiare toplantısı gerçekleştirecek. Son olarak ise ilçede düzenlenen iftar yemeği programına da katılacak.

Haber: M.AYDIN