Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Zekeriya Tozan'a saldırı da bulunan iki kişiden biri olan Cihan Cengiz ile ilgili AK Parti Düzce Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü, yeni iddialar ortaya attı. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan'a saldırının CHP tarafından Meclis gündemine taşınması üzerine AK Parti Düzce Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü söz konusu saldırıyı yapanlardan birinin CHP diğerinin DSP üyesi olduklarını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının siyasi partiler üyelik kayıtlarından alınan belgelerle açıklamıştı.

Özlü'nün bu açıklaması üzerine CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve araştırma önergesi sahiplerinden Bolu Milletvekili Tanju Özcan söz konusu kişinin iki yıl önce partilerinden ihraç edildiğini iddia etmişlerdi.

CHP’NİN 2015 ÖN SEÇİMİNDE DELEGEYMİŞ

Bu konuda araştırmalara devam eden AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü, söz konusu ihraç işleminin 1 Nisan 2016 Cuma günü gerçekleştirildiği belirtti. Özlü yaptığı araştırmada; 1 Nisan’a 2016 tarihine kadar Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı kayıtlarında "AKTİF" üye olarak görülen Cihan Cengiz'in üyelik durumunun dün "PASİF" e düşürüldüğü görüldü. Diğer taraftan, 2015 genel seçimlerinde “Ön Yoklama" ile aday tespiti yapan CHP delege listesinde de Cihan Cengiz'in 344 no’lu delege olduğu belirtildi. Ayrıca Zekeriya Tozan'ın seçildiği il başkanlığı kongresinde söz konusu kişinin oy kullandığı AK Parti tarafından iddia edildi.

ÖZLÜ: “EŞİNİ DE İHRAÇ ETMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR MI?”

Konu ile ilgili görüşlerini açıklayan Düzce Milletvekili ve Milli Savunma Komisyonu Başkanı Dr. Faruk Özlü “Evet bizim uyarımız üzerine söz konusu kişiyi 1 Nisan 2016 Cuma günü CHP üyelikten çıkardı ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı siyasi partiler üyelik kayıtlarında 2009 yılından beri ‘AKTİF’ CHP üyesi olarak görülen kişi 1 Nisan Cuma günü itibarı ile ‘PASİF’ üyeliğe düşürüldü. Yani CHP söz konusu kişiyi 1 Nisan 2016’da resmen üyelikten çıkardı. Ancak CHP'lilerin unuttukları veya bilmedikleri bir şey daha var. Saldırıda bulunan kişinin eşi de 18/02/2010 tarihinden beri ‘AKTİF’ CHP üyesi. Acaba saldırı da bulunan kişinin eşini de üyelikten çıkarmayı düşünüyorlar mı?" dedi.  Özlü, CHP'lilerin derslerine iyi çalışmadıklarını da sözlerine ekledi.

haber;S.KAŞKIR