Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi öncesinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak görev yapan Faruk Özlü, AK Parti'nin Düzce Belediye Başkanı adayı gösterilmesinin ardından partisince Düzce Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katıldı.

Programda, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay, AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Hakan Kuşçuoğlu ve partililer de hazır bulundu.

Kültür Merkezi'nde partililere seslenerek seçim startını veren Özlü, konuşmasının başında, “Az konuştum, çok çalıştım. Her zaman ‘Düzce için daha fazla ne yapabilirim’ sorusuna cevap aradım.” dedi.

"Milletvekili adayı olduğumda herkesin konuştuğu 5 sorun vardı"

Düzce’nin, bazıları 20 yılı aşkın çözülememiş sorunlarını çözdüklerinin altını çizen Özlü; şöyle konuştu:

“Bakanlık görevinden ayrıldıktan sonra, hafızası zayıf veya iyi niyetli olmayan bazı kesimlerin, benim görevde iken Düzce’ye ne yaptığımı sorduklarını gördüm. 7 Haziran 2015 yılında milletvekili adayı olduğumda Düzce’nin gündeminde olan, herkesin konuştuğu 5 sorun vardı. Daha rahat anlaşılabilmesi için her birini nasılı ile birlikte, hikâyesi ile anlatmak istiyorum.”   

Başkan Adayı Özlü, konuşmasının devamında, Ankara nezdinde yürüttükleri yoğun çalışmalar sonucu şehre kazandırılan Kültür Merkezi, Kalıcı Konutlar’daki metruk işyerlerindeki dönüşüm, devlet hastanesi, OSB-Otogar-Otoban Bağlantı Yolu ve Akçakocabey Siyasal Bilgiler Fakültesi projelerinin geldiği son nokta hakkında kendisini dinleyenlere detaylı bilgiler verdi. Başkan Adayı Faruk Özlü, bakanlığı döneminde yakından takip ettiği ve hızlanması için girişimlerde bulunduğu Teknopark binası ve OSB’ler için yapılanları da aktardı.

"DAEŞ zihniyetlilerin bunu anlaması zor" 

Henüz milletvekili adayı iken Düzce’ye kazandırma sözü verdiği ve artık tamamlanma aşamasına gelen Sokak Hayvanları için Rehabilitasyon ve Bakım Merkezi için ise şunları söyledi:

"Bu konuyu istismar edenler, hakir görenler var. Sevgili kardeşlerim, burası Avrupa Birliği standartlarında bir yer. Şu kadarını söylemeliyim ki sevgili kardeşlerim, hayvan sevgisi olmayan da insan sevgisi de olmaz. İçinde insan sevgisi olmayan da insan olamaz. Atalarımızın kanadı kırık kuşlara bakmak için vakıflar kurduğunu, peygamber efendimizin kedileri olduğunu ve onları çok sevdiğini hatırlatmak isterim. Bizim medeniyetimizi bilmeyenlerin, kafasında bir medeniyet telakkisi olmayanların,  vahhabi, DAEŞ zihniyetlilerin bunu anlaması zor."

“Şimdi sıra Düzce’nin çehresini değiştirmede”

“Şimdi sıra Düzce’nin çehresini değiştirmede.” diyen Özlü, şu ifadeleri kullandı:

"Düzce’yi büyük hedefleri olan, vizyonu ile göz dolduran bir kent haline getireceğiz. Tüm görevlerimde ve temsil ettiğim her makamda, bir elim ve bir gözüm hep sizlerin üzerinde, hep sizlerin omzunda oldu. Daha önceki seçimlerde sizlerin huzuruna hep milletvekili adayı olarak çıktım. Şimdi ise AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı olarak, bambaşka bir heyecanla ve umutla karşınızdayım."

"Hep birlikte Düzce’mize hizmet edeceğiz"

AK Parti teşkilatlarının her bir üyesinin bu ekibin parçası olduğunu vurgulayan Başkan Adayı Özlü, şunları kaydetti:

"Ben; seçim sürecinde ve inşallah belediye başkanlığı dönemimde, ekip çalışmasıyla başarılı olacağımıza yürekten inanıyorum. Hep birlikte çalışacağız ve hep birlikte Düzce’mize hizmet edeceğiz. AK Parti’nin belediyecilikteki geleneksel başarısını Düzce’ye de taşıyacağız. İçi boş vaatlerle değil, somut projelerle hemşehrilerimizin karşısına çıkacağız. Sadece çöp toplayan, temizlik yapan belediye değil; sosyal hizmetlerde, sanatta, kültürde ve çevrede göz dolduran bir belediye yönetimi inşa edeceğiz."

 “Bizim dilimiz sevgi dilidir”

 AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü sözlerini şöyle tamamladı:

“Geçen üç yıl içinde kavgalara son verdik. Hiç kimse ile kavga etmedik. Hiç bir zaman öfke dili kullanmadık,  bundan sonra da kullanmayacağız. Bizim dilimiz sevgi dilidir. Ancak, özellikle benim bakanlık görevinden ayrılmamdan sonra kavga seviciler canlanmaya başladı. Görüyorum ki eski günlerini özlemişler, bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bizim yolumuz; bu toprakların manevi fatihleri hoca Ahmet Yesevilerin, Yunusların, Hacı Bektaş-ı Velilerin, Mevlanaların yoludur.  Yunus gibi; ‘yaradılanı yaradandan ötürü seveceğiz’. Mevlana gibi ‘her söze verilecek bir cevabımız vardır ancak.....’ diyeceğiz. Bizim dilimiz; öfke değil, sevgi dili olacak.”

 "Düzce'nin ağabeyi"

AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin de "Düzce'nin ağabeyi" olarak gördükleri Faruk Özlü ile seçime girdikleri için mutlu olduklarını ifade etti.

Keskin, "Sorumluluklarımız her zamankinden daha fazla. Bu sorumluluk bilinci içerisinde teşkilatımızın tüm mensupları, her daim birlik ve beraberlik içerisindedir." dedi.

C.ÜSTÜNER