31 Mart yerel seçimleri öncesinde çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmamaya kararlı olan AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve eski Bakan Dr. Faruk Özlü bu kez Kızılay Meydanı esnafını ziyaret etti. Meydandaki tüm dükkanları tek tek dolaşıp destek isteyen Özlü’ye, Celal Kasapoğlu da eşlik etti.



Özlü, esnaf ve vatandaşlardan yerel seçimler için destek istedi. ‘Düzce’de her şey çok güzel olacak’ diyen Özlü, Kasapoğlu ile birlikte çok çalışacaklarını söyledi.

“Bu seçimden olumlu bir sonuç olacağımızdan emin olduğumu söyleyebilirim”
Özlü, gezisi sırasında çalışmalara ilişkin bir değerlendirmede bulundu. Özlü, şöyle konuştu:

“Bugün çarşı merkezdeyiz. Gerçekten çok büyük bir teveccüh var bize ve partimize karşı. Bu seçimlere bu teveccühün sandığa yansıyacağını düşünüyoruz. Bu seçimden olumlu bir sonuç olacağımızdan emin olduğumu söyleyebilirim.”



Özlü, birkaç gündür Düzce siyasetini kızıştıran konuya da cevap verdi. İYİ Parti-CHP Düzce Belediye Başkan Adayı Ömer Küçük geçtiğimiz pazar günü yaptığı miting sırasında, “Mehmet Keleş’in projelerini durduran Özlü, yine aynı projelerle vatandaşın karşısına geçti” söylemlerini, eski Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in, Öncü TV’de yayınlanan Kitabın Ortasından programında söylediği “Benim projelerime engel oldu” videosu ile de destekledi.

“Kanıt varsa ben çekileceğim”
Bu konuya ilişkin “Doğrusu polemiğe girmek istemem” diyerek sözlerine başlayan Özlü, şu yanıtı verdi:

“Ama ben dün akşam bir şey söyledim. Bu projelerden herhangi birini iptal ettirdiğime dair belge, kanıt varsa ben çekileceğim. İddia sahibinin ispatla mükellef olduğunu herkes bilir, ispatlayamazsa kendisinin çekilmesini söylüyorum.”

“Sokak muhabbeti ile siyaset olmaz, biz siyaseti bir üst kalite seviyesine çekmek için geldik”

Özlü son olarak, “Düzce siyasetinde ciddi bir bilgi kirliliği var. Dedikodu siyaseti var. Biz bu siyasete son vereceğiz. Herkes bilgi, belge, rakamla konuşacak. Öyle kahve muhabbetiyle, sokak konuşmasıyla değil, bilgi ve belgeye dayalı konuşacak. Hangi projeyi ne zaman ne şekilde iptal ettirdiğimi ispatlamaları gerekir. Sokak muhabbeti ile siyaset olmaz. Biz siyaseti bir üst kalite seviyesine çekmek için geldiğimizi, siyaset yaptığımızı her zaman söyledik. Arkadaşlarımızı ciddiyete davet ediyorum” dedi.

Haber: Ö.YILMAZ