AK Parti Şubat Ayı İl Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı Düzce Belediyesi Kültür Merkezi’nde yapıldı. Dün Bolu’da yapılan Danışma Meclisi toplantısına katılan Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş, Başkan Yardımcısı Harun Karaca, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü bugünde Düzce teşkilatının danışma meclisine katıldı. Büyük bir katılım sağlanan toplantıda ayrıca AK Parti Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, İl Başkanı Hikmet Keskin, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, il yönetim kurulu üyeleri ve partililer yer aldı.

Koalisyon olmayacak
Toplantıda konuşan Özlü, çok önemli dediği iki konuya değinerek şöyle konuştu: “Değişiklik anayasa değişikliği koalisyonlara son verecek. Teklif kabul edilirse hiç koalisyon konuşmayacağız. Bir başka konu ise tarihte Cumhurbaşkanı ile Başbakan arasında hep sürtüşme olmuştur. En büyüğü Ahmet Necdet Sezer-Bülent Ecevit çekişmesidir. Süleyman Demirel-Tansu Çiller, Turgut Özal- Mesut Yılmaz hatta Mustafa Kemal Atatürk ve İsmet İnönü’nün çok anlaşamadıkları biliyoruz. Cumhurbaşkanlığı sistemi özgün bir sistemdir. Kendi ortaya koyduğumuz bize has bir sistemdir.”
Özlü, teklifin yasama ve yürütmeyi güçlendirdiğini dile getirirken değişikliğin beraberinde neler getireceğini anlattı.



İsminde halk geçen parti halktan kaçıyor
AK Parti gönüllüleri heyecanla davaya sahip çıktığını kaydeden Özlü, AK Parti kadrolarının referandumu büyük bir sabırsızlıkla beklediğini söyledi.
Bazılarının milletten her zaman olduğu gibi milletten kaçmayı tercih ettiğini söyleyen Özlü, “Ne gariptir ki isminde Cumhuriyet olan bir parti cumhurdan kaçıyor. İsminde halk geçen parti halktan kaçıyor. Halkın karşısına geçmekten kaçıyor. CHP anayasa görüşmelerini sabote etmek için meclisin itibarine yakışamayacak envaı çeşit yalan ve iftiralarla anayasa değişikliği teklifini karalamaya çalıştılar. Onların yalanları varsa bizimde doğrularımız var. Teklifin amacı yönetimde istikrarı sağlamaktır. Yürütmedeki çift başlılığı ortadan kaldırmaktır.” Dedi.



Özlü, referandumda Düzce'nin en fazla 'Evet' oyu veren şehir olacağına inandığını vurgulayarak, salondaki partililere "Güçlü bir Türkiye için evet' diyorum, 'ben varım' diyorum. Sevgili kardeşlerim, siz de var mısınız?" diye sordu. Partililer ise Bakan Özlü'ye hep birlikte "Evet" karşılığını verdi.
Toplantıda Teşkilat Başkanı Mustafa Ataş referandumun son 100 yılın seçimi olduğunu söyledi. Düzce İl Başkanı, Milletvekilleri ve Belediye Başkanı da birer konuşma yaptı. Toplantı basına kapalı devam ederek tamamlandı.