Düzce’de görev yapan yerel ve ulusal medya temsilcileri tarafından her hafta bir siyasi veya iş insanının konuk edildiği “çay-simit” toplantısının bu haftaki konuğu AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve Bilimi Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Faruk Özlü oldu.

Düzce Belediyesi Kent Park içerisinde bulunan Kusursuz Kafe’de gerçekleştirilen buluşmada Özlü’ye eşi Onur Özlü de eşlik etti.



“Düzce’nin bir cazibe merkezi olması için hep birlikte çalışacağız”
“Çay-simit” grubunun gerçek basın emekçileri grubu olduğunu söyleyen Özlü konuşmasına şu sözlerle başladı:

“Çay-simit grubu aslında gerçek basın emekçilerinin grubu. Haberlerin koşturulduğu, haberlerin takip edildiği, toplandığı, analiz ve servis edildiği, işini yapan arkadaşlarımız grubu. Benim açımdan gerçek basın emekçisi arkadaşlarımız. Önümüzde 4 ay içinde sizlerle çok defa bir arada olacağız. Bu süreci birlikte yürüteceğiz. Ben, belediye başkan adayı olarak, bakanlık yapmış bir kardeşiniz olarak Düzce’yi ortak akılla yönetmeye gayret edeceğim. Sizlerin pozitif önerilerinizi dikkate alacağız. Düzce’nin bir cazibe merkezi olması için hep birlikte çalışacağız.”

“Orta akılla Düzce’nin sorunlarına çözümler getireceğiz”
Belediye başkan adaylığının açıklanmasının ardından ilk yaptığı şeyin planlama yapmak olduğunu kaydeden Özlü, şöyle konuştu:

“Bu süreci nasıl yürüteceğiz, nasıl bir kampanya yürüteceğiz, Düzcelilere Düzce için ne yapacağımızı söyleyeceğiz oldu. Yani planlama yapmak oldu. Bu planlamada ilk durak basınımızın değerli mensupları oldu. Bu aslında yerel basına verdiğimiz önemin bir göstergesidir. Dolayısıyla bir planlama yaptık ve uyguluyoruz. İlk ziyaret ettiğimiz kesim yerel basındı. Sonraki hafta sivil toplum kuruluşlarımız ile bir araya geleceğiz. Orta akılla Düzce’nin sorunlarına çözümler getireceğiz. Ben şunu çok arzu ediyorum, Düzce’de bir yerel başarı hikayesi oluşturalım hep birlikte. Düzce’nin kendisinin oluşturduğu bir başarı oluşturalım ve tüm Türkiye’ye örnek kılalım.”

“10 kez düşünüp 1 adım atacağız ve geri adım atmayacağız”
Yerel basından çok büyük beklentisi olduğunu ifade eden Özlü, “Yerel basın algının oluşmasına katkı sağlıyor. Özellikle yaptıklarımızla, yapacaklarımızla kamuoyundaki algının birbiri ile uyması lazım. Ne yapıyorsak kamuoyunda o algının oluşması lazım. Bizim beklentimiz yapılanların toplumla buluşmasına katkı sunmaları. Düzce’nin kalkınmasına katkı sunmalarını istiyoruz. Temel prensip olarak yapacağımız her işi analiz ve etüt edeceğiz. 10 kez düşünüp 1 adım atacağız ve geri adım atmayacağız. Her işin altında detaylı bir fizibilite olacak. Bunu da sadece işin uzmanları ile değil, işin kullanıcıları ile birlikte de yapacağız. Yani işi üretenlerle tüketenlerin ortak aklıya bir işi yapacağız.” dedi.

“İlk ele alacağımız konu Düzce Belediyesi’nin finansman sorunudur”
Konu Düzce Belediyesi’nin borçlarına geldiğinde ise Özlü, şöyle konuştu:

“Düzce Belediyesi’nde çözeceğimiz ilk konu finansman konusudur. Çünkü parasız bir şey olmaz. İlk ele alacağımız konu Düzce Belediyesi’nin finansman sorunudur. Burada Ankara ve İstanbul’da yaptığım görüşmeler de oldu. Kaynakları etkin ve verimli kullanacağız. Varsa bir takım delikle kapatacağız. Yeni kaynaklar bulmaya çalışacağız. Ankara ve İstanbul’daki ilişkilerimizi kaynak bulma noktasında değerlendireceğiz.”

Haber: Ö.YILMAZ




Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ 

İOS için TIKLAYINIZ