Yeni hükümette Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan Düzce Milletvekili Faruk Özlü, bugün düzenlenen devir teslim töreni ile görevi devraldı. Kabinenin açıklanmasının ardından AK Parti teşkilatı Ankara’ya giderek devir teslim törenine katıldı. Töreni Özlü’nün eşi Onur Özlü, Düzce Milletvekilleri Fevai Arslan, Ayşe Keşir, Ak Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, bazı ilçe belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, Düzceli bürokratlar takip etti.

“Gönül rahatlığıyla devrediyorum”

 Özlü’ye görevi devreden Bakan Fikri Işık, şunları söyledi:

“Büyük bir gönül rahatlığıyla devrediyorum. Görev yaptığım süre boyunca çalıştığı müsteşarlarımız, müsteşar yardımcılarımız, genel müdürlerimiz, daire başkanlarımız ve tüm personelimize teşekkürü borç biliyorum.”

“Devraldığım görevin bilincindeyim”

Yeni Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, sözlerine seçim dönemindeki bir söylemini hatırlatarak başladı: “Seçim sırasında gittiğimiz köylerde yaptığımız söylemlerde ‘teknoloji üretmeyen bir Türkiye’nin geleceği olmayacağını’ söylerdim. Türkiye’nin aldığı sattığı belli. Bizim petrol kuyularımız, doğalgaz yataklarımız yok. Bu açığı teknoloji üreterek, akılla kapatacağız. Ben seçildikten sonra sayın bakanımızın ARGE yasa tasarısı görüşmelerini bu inançla dinledim. TÜBİTAK, ARGE çalışmalarını biliyorum. Bıraktığımız yerden devam edeceğiz.  Sizlerle istişare edeceğiz.  Aynı hükümet içinde çalışmaya devam edeceğiz.  Sizlerin deneyiminden faydalanmayı sürdüreceğiz. Devraldığım görevin bilincindeyim. Beni bu göreve layık gören Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve Başbakanımız Binali Yıldırıma teşekkür ederek şükranlarımız sunuyorum.”

Haber;S.KAŞKIR