Gümüşovalılar ve AK Partili siyasiler iftar yemeğinde bir araya geldi. Gümüşova Belediyesi tarafından ilçede bulunan kapalı pazaryerinde düzenlenen geleneksel iftar yemeğine Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap, ilçe belediye başkanları, ilçe başkanlarımız, gençlik ve kadın kolları başkanlarımız, partililer ile Gümüşovalı vatandaşlar katıldı.

İftar sonrasında yaptığı iftar konuşmasında zeytinlik alanlarla ilgili ulusal basında pek çok haber konu olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Bizim dönemimizde tam 72 milyon zeytin ağacı dikilmiştir. Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil." dedi.

Özlü, "Referandum sonrasında büyük emeklerle hazırladığımız ve ülkemizin geleceğini yakından ilgilendiren üretim reform paketini meclis komisyonlarına sunup geçmesini sağladık. Son olarak meclis genel kurulunda görüşmeye başladık. Ancak muhalefet partilerinin bazı milletvekilleri ve manipüle ettikleri çeşitli medya organları tasarıyı öylesine sabote ettiler ki sanki bizler zeytinlik karşıtı bir kanun çıkaracakmışız gibi bir hava oluştu. Bizim dönemimizde tam 72 milyon zeytin ağacı dikilmiştir. Yaklaşık 100 milyon zeytin ağacı sayısını 172 milyona çıkardık. Teşekkür edilmesi gereken bir siyasi kadroyuz. Teşekkür edilmesi gereken siyasi kadroya sanki zeytinlikleri yok edecekmiş gibi davranmak gerçekten iyi niyetle bağdaşır bir durum değil. Bugüne kadar Türkiye'de ki zeytinlik sahalarının verimliliklerinin arttırılması, sahalarının geliştirilmesi yönünde bu çevrelerden bana öneri gelmedi.” diye konuştu.

Katar Ambargosu İle Müslümanları Sınıyorlar
Katar'da yaşanan sıkıntılara da değinen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, şöyle konuştu:

"Son 6 yıldır Ortadoğu'da yani yakın ve uzak İslam coğrafyasında yaşanan gelişmeler esasen bir büyük şuura sahip olmamız gerektiğini ortaya koyuyor. Ülkemizin güçlenmesinden rahatsız olan söz konusu merkezler 2013 gezi olayları ile birlikte başlayan AK Parti hükümetini yıkma çabalarına açıktan destek verdikleri gibi 17-25 Aralık sürecine ve birçok insanımızın şahadetine mal olan 15 Temmuz kalkışmasına tüm demokratik değerleri ayaklar altına almak pahasına en ufak bir ses çıkarmamışlardır.”

AK Parti’den sonra yeni Türkiye var
Son olarak güçlenen bir Türkiye olma yolunda hızla ilerleme kaydedileceğini vurgulayan Özlü, “Müttefiklerimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz.” Dedi.

Bakan Özlü, “Mübarek Ramazan ayında hangi Müslüman ülke ambargolardan Müslüman halkın etkileneceğini bile bile böyle bir yönteme başvurabilir. Aramızda ki kadim kardeşlik ilişkilerinden rahatsız olan kişiler dindaş Suudi ve diğer ülkelerin damarlarına basarak Müslüman ülkeleri sınamak istemektedirler. İnşallah bu krizi en rasyonel bir şekilde çözeceğiz. Müttefiklerimizle birlikte yolumuza devam edeceğiz. Emperyalist güçler geçtiğimiz yıllarda ki gibi oturduğu yerde oturan bir Türkiye istemektedirler. Etliye sütlüye dokunmayan bir ülke olmamızı istiyorlar. Bunun yeni Türkiye için kabul edilebilir olduğunu söylememe gerek yok. Bir eski Türkiye vardı, AK Parti’den sonra yeni Türkiye var. Yeni Türkiye bu tür ülkelerin beklentilerini karşılamayacak.”

Gümüşova’daki iftar yemeğinde AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir tüm Gümüşovalılara teşekkür ettiği konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Soframıza bereket kattınız. Sizlerle birlikte bu iftar yemeğinde birlikte olmak çok değerli ve önemli. Rabbim Kandillere ve Ramazan Bayramına erişmemizi sağlasın. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

Gümüşova Belediye Başkanı Ahmet Azap ise Gümüşovalılara kendilerini yalnız bırakmadığı ve Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’nün katılmasından dolayı teşekkür konuşması yaptı.



Haber: Ö. Yılmaz