31 Mart Yerel seçimlerinin ardından ilk Düzce Belediye Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü başkanlığında meclis salonunda yapıldı.

AK Parti, MHP ve İYİ Partili tüm meclis üyelerinin hazır bulunduğu toplantıda önemli kararlar alındı. Bu kararlardan biri Huzur Hakkı'ndan feragat oldu.

Huzur Hakkı nedir?

Bilindiği gibi belediye meclisi her toplandığında meclis üyelerine bir miktar ücret ödeniyor. Yani meclis toplantısı yapıldığı zaman ücret alma hakkı olan belediye meclis üyelerinin aldığı bu ücrete "Huzur Hakkı" deniliyor. Sabit bir rakam olmayan Huzur Hakkı, Belediye meclisinin görev yaptığı bölgenin nüfusuna göre rakam da değişiklik gösteriyor.

Huzur hakkı miktarı

Yeni meclisin ilk toplantısının gündem maddelerinden biri olan Huzur Hakkı miktarının belirlenmesi sırasında meclis üyelerine Huzur Hakkı ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Ücretin, belediye başkanının günlük maaşının 1/3 üzerinden baz alınması gerektiği bildirilirken, meclis üyelerine ödenecek Huzur Hakkı'nın rakam aralığı 0 ila başkan maaşının 1/3'ü olarak açıklandı.



AK Parti 'En düşük rakam belirlensin' dedi

Bu bilgilendirme sonrası AK Partili üyeler 'En düşük ücret belirlensin' dedi.



İYİ Parti: Huzur Hakkı hiç alınmasın

İYİ Parti ise 'Huzur Hakkı hiç alınmasın' önerisi getirdi.



MHP destek verdi

Buna MHP'den de destek geldi. AK Partili üyeler de 'Bizim talebimiz olan en düşük ücret zaten 0'a tekabül ediyor. Yani alınmasın' diyerek tüm partilerin ortak kararıyla yapılan oylama sonucunda Huzur Hakkı'ndan 5 yıl süresince feragat edildi. 



Öte yandan nüfusu 100.001-250.000 arasında olan iller için belediye meclis üyelerine Huzur Hakkı 170,18 TL olarak ödeniyor.

Haber: C. ÜSTÜNER