AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, TBMM’de söz alarak Düzce hakkında bilgi verdi. Düzce’nin 7 ilçesi ve 2 beldesi, 360 Bin nüfusu ile Türkiye’nin en genç ili olduğunu kaydeden AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, Düzce’de farklı etnik grupların bir arada yaşayabildiği illerden biri olduğunu belirtti. Özlü, “Teşvik kanunlarından yararlandırılmış olan bu genç ve güzel ilimiz süratle büyümeye devam etmektedir.  Bu süreçte “devlet hastanesi, kalıcı konutlardaki işyerlerinin öğrenci yurduna dönüştürülmesi, otogar,  kültür merkezi inşaatlarının bu yıl içinde; OSB otoban bağlantı yolu inşaatının önümüzdeki yılın ilk yarısı tamamlanması hedeflenmiştir” dedi.

“Sorunları Üst Düzeyde Görüşüyoruz”

Düzce Milletvekillerinin üzerinde çalıştığı konulardan katı atık bertaraf tesisi ile ilgili konuşan AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi; Düzce’de de 2-B arazi sorunları vardır. 2-B arazi sorunlarının çözümü için Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Fatma Güldemet Sarı Hanımefendi ve bürokratlarımızla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bununla birlikte 15 milyon TL’lik bir yatırımla kurulan “Düzce katı atık bertaraf tesisi 1.etap”ı ile ilgili hukuka da intikal eden ihtilaflı konuyu titizlikle takip ediyoruz.  Söz konusu tesisin şikayet konusu olan eksikliklerinin giderilmesi maksadıyla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile çalışmalarımız devam ediyor”

Doğalgaza Geçilmesi Önem Arz Ediyor

AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, hava kirliliği ile ilgili de yapılan çalışmaları aktardı ve“ Coğrafi yapısı, sirkülasyona kapalı ova havza konumu sebebiyle, Düzce’de doğal olarak hava sirkülasyonu zorluğu bulunmaktadır. Bu sebeple, bütün ova alanı içinde, şehir-köy ayrımı yapmadan, doğal gaza geçilmesi önem ve aciliyet arz etmektedir. Bu konuyu Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı bünyesinde Bakan Sayın Berat Albayrak’ın önderliğinde takip ediyoruz. Sayın Bakanımız yakın bir tarihte milletvekillerimizi davet ederek Türkiye’nin enerji politikaları ve yatırımları konusunda bilgilendirme yaptığını ifade etmek isterim” dedi.

Spor kompleksine ihtiyaç var

AK Parti Düzce Milletvekili Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin büyük bir spor kompleksine ihtiyacı olduğunu kaydeden ve bununla ilgili olarak da Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve bakanlık yetkilileriyle görüşmelerin devam ettiğini belirtti ve  “ Düzce’ye yakın ilgi ve destekleri sebebiyle Orman ve Su işleri Bakanımız Sayın Veysel Eroğlu’na Düzce adına şükranlarımızı sunmak isterim. DSİ Genel Müdürümüz Sayın Ali Rıza Diniz ile Bölge Müdürümüz Sayın Mahmut Dündar Düzce’de başarılı çalışmalar yapıyorlar. Kendilerini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Ocak ayında Karayolları Genel Müdürlüğü sorumluluğundaki projeleri Bölge Müdürü Mustafa Karademir ile gözden geçirdiklerini belirten Özlü, yollarla ilgili son durumu paylaştı.

Yoğun mesai harcıyoruz

Özlü, “Düzce kuzey-batı çevre yolu ile Akçakoca-Karasu bölünmüş yolu inşaatları büyük önem arz etmektedir. Bu projelerin acilen hayata geçirilmesi konusunda Ulaştırma Haberleşme ve Denizcilik Bakanlığımız ile yoğun mesai harcıyoruz. Düzce’nin yaklaşık 279 köyü ve 2758 km. köy yolu bulunmaktadır. Köy yollarımızın asfaltlanması aciliyet arz etmektedir. Bir yılda yaklaşık 140 km. köy yolunu asfaltlayabilecek asfalt plenti kapasitemizi mevcuttur. Köy yollarının asfaltlanması noktasında ihtiyaç duyulan kaynağın Maliye Bakanlığımızca il özel idaresine gönderilmesi için büyük bir gayret sarfediyoruz” ifadelerinde bulundu.

Özlü Konuşmasını tamamlayınca CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal söz aldı. Tanal, Düzce’nin katı atık tesisinde nöbet tutan köylüleri bir türlü tamamlanamayan terminal ve kültür merkezi gibi sorunlarını sıralayarak “bunları anlatmasını isterdim.” dedi.

Haber;S.KAŞKIR