Düzce Milletvekili Faruk Özlü, yoğun çalışma temposunun arasında fırsat oluşturarak halkın taleplerine yanıt verebilmek amacıyla parti binasında birebir görüşmelerde bulunuyor. Parti binasına gelen basın mensuplarına da seçim döneminde vaat ettiği projelerle ilgili çalışmalarını paylaşan Özlü, şunları kaydetti:

Projelerde Problem Yok

"Düzce için üzerinde çalıştığımız çok proje var. Akçakoca'da yat limanı, balıkçı barınağı kuzey batı çevre yolu, Kaynaşlı'ya TOKİ konutlarının yapılması. Bunları tek tek takip ediyoruz.  Bakın geçen hafta TOKİ' başkanına gittik, Kaynaşlı'ya konut ve kapalı pazaryeri konusunda mutabık kaldık. Anlaşmayı imzaladık. Akçakoca yat limanı ve balıkçı barınağı konusunda projelendirme devam ediyoruz. Önümüzdeki hafta kıyı yapıları genel müdürüyle Akçakoca'da olacağız. Bu projeyi yerinde tekrar değerlendireceğiz. Kuzey batı çevre yolu ihalesi 11 Ocak'ta yapıldı. Projesi hazırlanıyor. Bir problem yok. "

Düzce'de yılan hikayesine dönen OSB-Otoban bağlantısına ilişkin konuşan özlü, yerle ilgili problemler olduğuna dikkat çekti. Özlü, "Otoban OSB bağlantısı ile ilgili yer teslimi yapıldı. Geçen hafta müteahhit firmayla görüştük. Tarım arazisi olması nedeniyle zeminle ilgili bir takım zorluklar var. Gün ve gün takip ediyoruz. Seçim döneminde ne söz verdiysek bir bir yerine getirilecek. “diye konuştu.

İSKİ’de Kritik Toplantı

Özlü, Düzce'de yıllardır kurulması konuşulan ancak somut adım atılmayan arıtma tesisleri ile ilgili Mayıs ayında İSKİ Genel Müdürlüğü'nde toplantı yapacaklarını paylaştı. "2 Mayıs’ta İSKİ genel müdürlüğüyle bir toplantımız olacak. Bu toplantıya üç milletvekilimiz il başkanımız ve belediye başkanlarımız katılacaklar. Buradaki temel konu İSKİ’nin düzce için su havzasında bulunan bütün köyleri kapsayacak şekilde arıtma tesisleri kurması ve kanalizasyon sistemi yapması. Bu yıl içinde inşaatın başlamasını bekliyoruz."

Muhalefetin önerisine sıcak bakmadı

TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı olan Düzce Milletvekili Faruk Özlü, muhalefetten gelen Düzce'de ağır sanayi kurulması önerisine ise sıcak bakmadı. Özlü, Oyuncak OSB'nin Düzce için doğru bir karar olduğunu paylaştı. "Oyuncak OSB'den kastımız Türkiye'nin milli kültürüne uygun bir oyuncak sanayisi kazanılması. Düzce'nin coğrafyasına baktığımızda ağır sanayi kurmak pek mümkün değil. Milli kültürümüze uygun oyuncakların Düzce'de üretilmesi doğru bir fikirdir. Bunun üzerinde çalışacağız."

Siyasal krizi çözmeden güvenlik sorunları çözmek pek mümkün değil

Özlü son olarak terör olayları ve mülteci sorunu ile ilgili konuştu: "Mülteciler ve mültecilerin getirdiği güvenlik sorunu çok tartışan bir konu. Avrupa’da bunu tartışıyor. Bu sorunun çözümünün tek yolu var, siyasal krizin çözülmesi. Suriye'deki siyasal sorun çözülmeden, Türkiye'nin de maruz kaldığı güvenlik sorunlarını çözmek pek mümkün değil.  Dolayısıyla batılı müttefiklerinin siyasal sorunun çözümü için adım atması bekleniyor. "

Haber: Y.SEVER