AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65.Hükümetin Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104.yıldönümü olması dolayısıyla çok anlamlı bir etkinliğe imza attı.



Özlü, Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte Düzceli vatandaşlara şehit olan kahramanlarımızın bir öğün yemeği olan üzüm hoşafı ve kuru ekmek ikramı yaptı. Özlü’ye burada AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir de eşlik etti.



“Türk Milleti Çanakkale ruhuyla yeni bir ruh kazanmıştır”
Günün anlam ve önemine ilişkin bir değerlendirmede bulunan Özlü, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Çanakkale Zaferi Türk Milleti’nin, millet olma bilincine çok önemli katkılar sunan ve büyük kayıplarımız olan bir savaş, bir zaferdir. Türk Milleti esasında Çanakkale ruhuyla yeni bir ruh kazanmıştır. Mustafa Kemal Atatürk’ün ve bu savaşta kahramanlık gösteren büyüklerimizin çok büyük emeği var. Kendilerini rahmetle anıyoruz ve bugün de millet olmanın bilincini aslında Çanakkale’ye borçluyuz. Çanakkale aslında Cumhuriyetin yeni bir devletin kuruluşunun ilk sinyalleri, ilk ışıklarıdır. Millet olarak Çanakkale Zaferinin 104.yılını kutluyoruz. Şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. Düzce’de bu etkinliği yapmak kadar büyük bir mutluluk duyuyoruz.”





“Düzce her zaman milli ve manevi konularda ağırlığı olan, ağırlık koyan bir insan yapısına sahiptir”
Vatandaşın etkinliğe yoğun bir ilgisinin olduğunu kaydeden Özlü, şöyle devam etti:

“Bu etkinliği akşama kadar sürdüreceğiz. Düzce her zaman milli ve manevi konularda ağırlığı olan, bir insan yapısına sahiptir. Çünkü Düzce’nin demografik yapısını biliyorsunuz cumhuriyetten sonra gelişen bir iliz ve aslına demografik bir yapı olarak imparatorluğumuzun Osmanlı Devleti’nin tüm yapısını içinde barındıran bir yapıya sahibiz. Düzce için Küçük Osmanlı diyebiliriz. İmparatorluğumuzun dağılma sürecinde Balkanlar’dan, Kafkaslar’dan diğer bölgelerden gelen Osmanlı’nın yetimleri Osmanlı dostları, Düzce gibi Sakarya gibi, Kocaeli gibi Bursa gibi merkezlere yoğunluklu olarak yerleşmişlerdir. Bu bakımdan demografisiyle insan yapısıyla Küçük Osmanlı diyebileceğimiz Düzce’mizde, Çanakkale ruhunu daha fazla hissediyoruz. İnsanımız çok duyarlı. Bizim her zaman milli ve manevi duygularda çok duyarlı olduğumuzu söylemek isterim.”

Haber: E.B.SUNMAN

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ