Düzce Belediyesi kimsesiz ve yetim çocuklar için 'Kardeşlik iftarı' düzenledi. Cedidiye Cami meydanında yapılması planlanan iftar hava muhalefetinden dolayı bir otelin yemek salonunda verildi.

İftar programına, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce milletvekilleri Fevai Arslan ve Ayşe Keşir, Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün, Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deni, Jandarma Alay Komutanı Yılmaz Özdemir, AK Parti İl Başkanı Hikmet Keskin, şehit aileleri, gazi ve yakınları ile yetim çocuklar katıldı.



Her Ramazan Ayı’nın 15. Günü 'İslam Dünyası Yetimler Günü'
Birçok iftar daveti aldığını fakat ramazanın ruhuna, İslam'ın buyruklarına en uygun tercihin bu akşam buraya katılmak olduğunu vurgulayan Özlü, "Diğer tüm programlarımı iptal ederek sevinçle aranıza katıldım. Sevgili kardeşlerim, bugünü önemli kılan bir husus daha var. İslam İşbirliği Teşkilatı Dışişleri Bakanları 2013 yılında aldıkları bir kararla, her ramazan ayının 15. gününü 'İslam Dünyası Yetimler Günü' olarak ilan etmişlerdi. Yüce dinimizin üzerinde hassasiyetle durduğu yetimler konusunda böyle bir farkındalık günü İçin özellikle bereketli ramazan ayının ortasının belirlenmesi İse son derece manidar ve yerindedir." dedi.

Her yeni gün onlarca çocuk yetim kalmakta
Katıldığı iftar programında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü İslam dünyasının içinde bulunduğu durumdan bahsettiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:

"Günümüzde İslam dünyasının çeşitli nedenlerle içinde bulunduğu karmaşalar, çatışmalar, savaşlar ve yıkımlar coğrafyayı adeta yetimler üreten bir merkeze dönüştürmüştür. Bu durumu görmek son derece elem ve üzüntü vericidir. İyiliği, güzelliği, doğruluk ve barışı temel alan İbrahim'i dinlerin doğduğu bu kadim topraklarda, maalesef güç ve çıkar kavgalarının yanı sıra dış etkiler sebebiyle her yeni bir gün onlarca çocuk yetim kalmaktadır?”

Yetim çocuklar için daha çok işimiz var
Bakan Özlü, yetim çocuklarla ilgili 15 yılda önemli mesafeler alındığını belirtti.

Özlü, “Yetim yavrularımıza ilişkin çalışmalar konusunda ülkemize baktığımızda ise özellikle son 15 yılda tarihsel geleneğimize ve medeniyet kodlarımıza yaraşır seviyelere ulaştığımızı görebiliriz. Özellikle Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın yürüttüğü projeler dünya ölçeğinde örnekler teşkil etmektedir. Bu başarılarda milletimizin sahip olduğu derin vicdani, insani ve İslami karakter baş rol oynamaktadır. Devletimiz bir şekilde korunmasız kalmış yavrularımızın her türlü ihtiyaçlarını giderip, talim ve terbiyelerini güvence altına alırken, yani babalık görevini en iyi şekilde yapmaya çalışırken, öte yandan halkımız gösterdiği şefkat, sevgi, ilgi ve duyarlılıkla çocuklarımıza adeta ana kucağı sıcaklığı sunmaktadır. Ancak yetim yavrularımız için daha yapacak çok işlerimizin olduğu da bir gerçektir. Bu konuda tüm toplum kesimlerine, hatta tüm ailelerin üzerine sorumluluklar düşmektedir” diye konuştu.




Haber: Ö. Yılmaz