AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Dr. Faruk Özlü, Erguvan Tesisleri’nde düzenlediği kahvaltı programında Düzce’deki basın kuruluşlarının mensupları ile bir araya geldi.

Programa katılan basın mensuplarına teşekkür ederek sözlerine başlayan Özlü, Seçim öncesi ve sonrası süreç hakkında açılamalarda bulundu.



“Sonuçların, Düzce’mize ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum”

Yoğun geçen bir seçim maratonunun sonuçlanmak üzere olduğunu hatırlatan Özlü, sonuçların hayırlı olması temennisini dile getirdi:

“İnşallah, Pazar günü milletimiz sandığa gidecek, oylarını kullanacak ve bu süreç sonuçlanmış olacak. Böylece 2019 mahallî idareler, yerel yönetimler seçimleri sonuçlanmış olacak. Ben bütün sonuçların, Düzce’mize ve Türkiye’mize hayırlı olmasını diliyorum.”



“Metanetle karşılamaya gayret ettik”

Bu süreçte bütün siyasi partilerin iddialı bir kampanya yürüttüğünü ifade eden Belediye Başkan Adayı Özlü, yürüttükleri seçim çalışması hakkında şunları söyledi:

“AK Parti olarak bu seçim dönemince üsluba ve seviyeye çok dikkat etmeye çalıştık. Zaman zaman, bize karşı yapılan haksız ithamları bile metanetle
karşılamaya gayret ettik. Bugün geldiğimiz noktada geriye baktığımızda, centilmence bir kampanya yürüttüğümüzü söyleyebilirim.“


“Bu seçimde Düzce birçok ilki yaşadı”

Bu seçim döneminde ilk kez yaşananları da ele alan Özlü, ifadelerini şu şekilde sürdürdü:

“Düzce bizim evimiz. Doğduğumuz yer, doyduğumuz yer. Bu şehrin güzelleşmesi, büyümesi, kalkınması, Türkiye’nin en iyi 10 ili arasında olması için gayret sarf edeceğimizi söyledik. ‘Mahalle sözleşmeleri’ kavramı ilk kez bu seçimlerde gündeme geldi. Yine bu seçimde, Düzce için mega ölçekli projeler açıkladık. Bu seçimde Düzce birçok ilki yaşadı. İlk defa bir eski bakan, Düzce’de belediye başkan adayı oldu. İlk defa 3 adayın katıldığı iddialı bir yarış oldu.”

“Birlikte çalışıp, güzel işler yapacağız”

İlerleyen süreçte basınla birlikte çalışarak Düzce’nin, Türkiye’ye tanıtılacağını belirten Özlü şu ifadeleri kullandı:

“Düzce önümüzdeki dönemde bütün bu güzel imkânları ve kaynaklarıyla, Türkiye’de örnek illerden biri olacak. Bunların da tanıtımında, sizlerin önemli katkısı olacak. Ben bu süreçte gösterdiğiniz çaba ve tarafsızlık için sizlere teşekkür ediyorum. Başarılar diliyorum. İnşallah seçimden sonra da sizlerle birlikte çalışıp, güzel işler yapacağız.”

“Sizlerden katkı isteyeceğiz”

Basın ile ortak çalışma konusuna da açıklık getiren Özlü şunları kaydetti:

“Düzce’nin doğal güzellikleri var. Bunların Türkiye’ye tanıtımı noktasında sizlerle beraber çalışacağız. Televizyon programları ve internet sitelerinde sizlerle çalışacağız. Düzce’nin, Türkiye ve Dünya’da olumlu bir imajla anılması, olumlu bir şekilde tanıtımına sizlerden katkı isteyeceğiz. Bunun dışında yerel basınımızın, ulusal basınla daha diyalog halinde olması, daha yakın çalışmasının mekanizmasını kuracağız.”

“Mahalli disiplin uygulaması”

İstanbul Caddesi’nin mevcut durumu hakkında da sorulan soruyu yanıtlayan Özlü, seçilmesi durumunda yapacağı ilk işleri şöyle açıkladı:

“İnşallah biz kazanacağız, kazanmayı bekliyor ve umuyoruz. Görevi devraldıktan sonra yapacağımız ilk işlerden birisi, belediyede mahalli disiplin uygulaması başlatacağız. Çok acil çözüm bekleyen İstanbul Caddesi’nde birinci ve ikinci sıra parklanmalarla ilgili uygulama başlatacağız. Oradaki trafik tıkanıklığına bir nebze çözüm olacağına inanıyorum.

Kervan kavşağında yaşanan trafik sorununa da kalıcı çözüm getireceklerini belirten Özlü, burada yapacakları çalışmaya değindi:

“Oraya kalıcı bir çözüm, viyadük çözümü düşünüyoruz ama o çözüm olana kadar ışıklandırma ve sinyalizasyon bir çözüm olabilir.”

Haber: C. ÜSTÜNER

Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ