“Düzce’ye bir çivi çakmayanlar Faruk Özlü Düzce’ye ne yaptı?’ diye soruyor” diyerek kendisine haksız eleştirilerde bulunmakla itham ettiği kesimleri eleştiren AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı ve 65. Hükümet Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, sözlerinin kesinlikle ittifak ortağı MHP’li siyasetçilere yönelik olmadığının altını çizdi.

“Benim kast ettiğim Millet İttifakı ya da Zillet İttifakı’dır”
Özlü, Öncü Haber mikrofonuna özel yaptığı açıklamada, konuya ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

“Benim bütün konuşmalardaki eleştiri ağırlığım millet ya da zillet ittifakına ilişkindir. Çünkü Türkiye’de sayın Cumhurbaşkanımız ile Devlet Bahçeli’nin mutabık kaldığı bir husus var. Bu seçimlerde AK Parti ve MHP arasında ittifak yerler var, ittifak olmayan yerler var. İttifak olmayan yerlerde de bu iki liderin ittifakına sadık kalınması şeklinde bize partimizin genel merkezinden gelen genelge vardır, uyarı vardır. Ben bu ruha hep sadık kalıyorum. Çivi çakma-çakmama konusu ile ilgili esasen Millet İttifakı temsilci adayının bizim eski belediye başkanlarımızdan birini örnek göstererek, benim bakanlığım dönemimde projeleri engellemekle suçlamamış olması büyük etken oldu. Daha açık söyleyeyim benim tenkitlerimin ağırlık merkezi Millet İttifakı’dır. Bu partimizin genel politikasına da uygundur. Orada benim kast ettiğim MHP değildir. Benim kast ettiğim Millet İttifakı ya da Zillet İttifakı’dır.”

“MHP’ye karşı asla, kat’a bir eleştirim olamaz”
 MHP Düzce Belediye Başkan Adayı Erdoğan Bıyık’la sadece dijital belediyecilik konusunda karşılıklı söylemlerde bulunduklarını belirten Özlü, “Erdoğan Bıyık’ın bir açıklaması oldu cevap vermek zorunda kaldım. Onun dışında benim Cumhur İttifakı dediğimiz ittifakın bir diğer partisi olan MHP’ye karşı, temsilcilerine karşı asla, kat’a bir eleştirim ve yüklenmem olamaz çünkü bu Türkiye’deki genel siyasete aykırı bir durumdur. Şunu açıkça ifade edeyim. Benim eleştirilerimin odak merkezi Millet İttifakı’dır MHP değildir. Çivi çakma-çakmama konusunda sözlerimin muhatabı Ömer Küçük ’tür.” şeklinde konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın Düzce’ye gelmesi bir jesttir”
26 Mart Çarşamba günü Düzce’ye gelerek Anıtpark Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka hitap eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin kendileri için de sürpriz olduğunu belirten Özlü, iptal olan bir program sonucu Erdoğan’ın Düzce’ye geldiğini söyledi.

AK Parti Düzce Belediye Başkan Adayı Özlü, “Sayın Cumhurbaşkanımızın aslında Düzce’ye gelmesi benim genel merkezden edindiğim bilgiye göre İzmir’de bir programları var bu program iptal olunca bir günlük boşluk doğuyor. Bu boşluğa Düzce, Bolu ve Uşak’ı koyuyorlar. Bizde aslında Cumhurbaşkanımızın gelmesini çok beklemiyorduk. Zira benim genel merkezle istişaremde programlarının çok yoğun olduğu Düzce’yi düşünmediklerini ifade etmişlerdi. Aslında bir jesttir sayın cumhurbaşkanımızın Düzce’ye gelmesi. Bize çok büyük bir jest yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanımız Düzce’yi çok sever , Düzceliler de kendilerini çok sever. Konuşmasının başında hatırlarsanız benim size bir teşekkür borcum var dediler. Bana yüzde 73 oy verdiniz Cumhurbaşkanı seçimlerinde dedi. O yüzden de teşekkür ettiler. Kendilerine yüzde 73 oy vermiş bir ili sayın Cumhurbaşkanımızın ziyaret programına alması ve gelip teşekkür etmesi kadar  doğal bir şey olamaz.” dedi.

Haber: C.ÜSTÜNER


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ