Ak Parti Düzce Milletvekili 1.sıra adayı Dr. Faruk Özlü, Başbakanın savunma ve güvenlik konularında bir danışmanı gibi çalışmak istiyorum" diyerek gelecekte Başbakana yakın makamda görev alacağı mesajını verdi."Türkiye'nin savunma ve güvenlik konseptinin yeniden yazılması gerekiyor" diyen  Özlü: " Ulusal anlamda siyasi otoriteye yardımcı olmak istiyorum. Savunma değil güvenlik ön planda" dedi:

            HEM DÜZCE HEM ANKARA

Her salı  yayınlanan "Günlük" programında Erol Tayhan'ın sorularını cevaplandıran Savunma Sanayi eski Müsteşar yardımcısı, Ak Parti Düzce Milletvekili Adayı Dr. Faruk Özlü, bugüne kadar hiç bir siyasi partiyle siyasi ilişkisinin olmadığını belirterek, siyasete Ak Parti'de başladığını siyaseti bu partide tattığını, ayrıca tüm siyasi partileri Ak Parti'deki programlı ve disiplinli çalışmayı takip etmeye davet etti. "Ak Parti milletin partisidir, Türkiye'nin her bölgesinden  ve her kesiminden oy alan tek parti Ak Parti'dir.O yüzden Ak Parti Türkiye'nin partisidir"diyen Özlü konuşmasını şu sözlerle sürdürdü:"Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan tek parti Ak Parti'dir." dedi:

Düzce'de yarım kalan işlerin bir an evvel tamamlancağını kaydeden Özlü, müteahhitler açısından talihsiz bir dönem geçirildiğini dile getirerek, Düzce'nin çözümlenemeyecek sorununun olmadığını kaydetti."Bütün bu sorunları saysanız on tane etmez." dedi.

            ŞEHİR ve MEDENİYET İLİŞKİSİ ...

"Şehir ve medeniyet ilişkisine çok önem veriyorum" diyen Özlü,Düzce'nin bir büyük kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu dile getirdi.

            ÜNİVERSİTE ŞEHRİ DÜZCE

Düzce'nin üniversite şehri olmasını arzu ettiğini kaydeden Özlü :"Düzce Üniversite şehri olmalı Eskişehir gibi...Düzcemiz kültürel kimlik konusunda da bir çalışma yapması gerekir." dedi.Konuralp için özel bir proje yapılması gerektiğini kaydeden Özlü, Düzce'nin denize açılan kapısı konumundaki Akçakoca'yla ilgili de Balıkçı barınağının değişmesi gerektiğini dile getirdi.Çilimli OSB'sinin ihtisas OSB'si olması gerektiğini Akçakoca'daki OSB'nin de "İlaç İhtisas OSB olmasını öneren Özlü:" Türkiye'de en iyi olmak Dünyada da sayılı bir yer almak için marka olmak esastır" dedi.

Haber;E.TAYHAN