Düzce Milletvekili Faruk Özlü seçim sonrası kat edilen mesafe, öncelikli çalışmalar, beklentiler ve hedefler konusunda değerlendirme yaptı.

CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ
Özlü öncelikli olarak halkın seçim döneminde kendilerinden talep ettikleri konuları çözmek için adımlar attığını söyledi. “ Seçim sırasında halkımıza hangi sözü verdiysek bunların tamamını yerine getireceğiz. Canla başla çalışacağız. Şuanda bunun hazırlıklarını yapıyoruz. Ankara’da olduğumuz süre içerisinde önümüzdeki dönemde Düzce’yle ile ilgili hangi kurumda hangi genel müdürlükte, hangi müsteşarla işimiz olacaksa o kurumun başındaki isimlerle ziyaret ettim. Düzce’nin ihtiyaçlarını belirleyip yetkililere ileteceğim ve bunların Ankara’da takipçisi olacağım.” 

BÜROKRATLARDAN FORMÜL BULMALARINI İSTİYORUM
Özlü, halkın hayallerini gerçekleştirmek adına bürokratlardan beklentilerini paylaştı. “Biz siyasilerin Düzce’yle ilgili hayallerimiz, hedeflerimiz var. Bürokrasiden beklentim, bu hedeflerimizi gerçekleştirmek üzere bu konulara formül bulmalarıdır. İkincisi canla başla 24 saat çalışmalarını istiyorum. Bürokraside zaman anlamında siyasilere göre sıkıntı yoktur. Biz hesap veren insanlarız. Vatandaş bizi seçti. Bizi görüyor. Bürokratlara bunu soramaz. Bizim vatandaş nezdinde zorda kalmamız için bürokrasilerden beklentilerimiz büyüktür. ”

BANA HİÇ KİMSE KALKIP BÜROKRASİ DERSİ VERMEYE KALKMASIN
Düzce’nin kalkınması için işini iyi yapan siyasileşmemiş kamu görevlilerin gerektiğinin altını çizen Özlü, kimseden bürokrasi dersi alacak konumda olmadığını vurguladı. Özlü, “Biz milli iradeyi temsil ediyoruz. Ben uzun yıllar kamuda görevde bulundum. Bana hiç kimse kalkıp bürokrasi dersi vermeye kalkmasın çünkü ben devletin içerisinden geliyorum. Söylediklerim Düzce’deki bütün bürokratlar için geçerlidir. ” dedi.  

ÜNİVERSİTE ŞEHRİ OLMALIYIZ VE ŞEHİR MÜZESİ KURULMALI
Özlü son olarak Düzce’nin gelecek adına vizyon belirlemesinin önemine dikkat çekerken bu konudaki hedefleri arasında Düzce’nin üniversite şehri olması ve şehir müzesi kurulması yönündeki girişimleri olacağını kaydetti.  “Düzce’nin gelecekte bir üniversite şehri olma potansiyeli taşıdığını düşünüyorum. Düzce’yi bir üniversite şehri yapma yönünde bir gayret sarf edeceğimi ifade ediyorum. Düzce’de daha nitelikli katma değeri daha yüksek iler yapmak durumundayız. Üniversitemiz bizim için bir değerdir. Bunun yanı sıra Düzce’nin bir şehir müzesi yok. Düzce çok farklı etnik kökenlerden gelen insanların birlikte yaşadığı ve farklılıkları birlikte yaşatabilen bir ilimiz. Bu açıdan bakıldığında Düzce için bir şehir müzesi yapabiliriz. Farklılıkları birlikte nasıl yaşattığımızı gösterebiliriz.”

Haber:Y.SEVER