Demokratik Toplum Kongresi (DTK)'nin yayımladığı özerklik deklarasyonunun tartışıldığı 2015’in son mesaisinde kürsüye gelen HDP’li Garo Paylan, “Lüften dinleyin, buna da kızacaksınız biliyorum” diyerek ‘başka bir siyasetçinin‘ görüşlerini açıklayacağını söyledi.

Paylan, 30 Mart 2013'te, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamayı isim vermeden okudu. Bu sırada Ak Parti Düzce Faruk Özlü ise tutanaklara göre HDP’li Paylan’a “Kâğıdı eline Kandil mi verdi? Onu Kandil’de kim verdi? diye tepki gösterdi. Paylan ise “Kandil mi tutturdu?’ diyorsunuz, değil mi? Bunu, 30 Mart 2013’te Erdoğan söyledi.”dedi. Ulusal basına “Gaf” olarak yansıyan bu konuşmalarla ilgili telefonla bilgi aldığımız Düzce Milletvekili Faruk Özlü ise kendini şöyle savundu:


ÖZLÜ: SAPTIRILDI

“HDP’li milletvekilleri Mecliste Güneydoğu’da yapılan operasyonları sık sık eleştiriyorlar. Ak Parti Hükümetine “halkın sokağa çıkmasını neden engelliyorsunuz” gibi sözlerle öz yönetimi savunuyorlar. Sürekli parçalansın, özerklik olsun gibi talepleri var.  Kandil bunları sıkıştırarak “mecliste sert muhalefet yapın” diyor. Bende bu yüzden elindeki kağıdı okurken kandil mi verdi diye sordum.”dedi.

Düzce Milletvekili Faruk Özlü,ayrıca 30 Mart 2013'te, dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaların HDP’li milletvekillerince Özerklik yönetimine göre saptırıldığını savundu.  

Haber;S.KAŞKIR