Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, açılış programı ve iftar yemeği için Düzce’ye geldi. Beraberindekiler ile Cumayeri’nde bulunan bir fabrikayı gezen Bakan Özlü ardından yapımı tamamlanan Cumayeri Meslek Yüksek Okulu Ek Hizmet Binasının açılış törenine katıldı. Açılış kurdelesi kesilmeden önce Bakan Özlü’ye üzerinde kendi portresinin olduğu bir tablo hediye edildi.



Dualar eşliğinde kesilen kurdele sonrasında okul gezildi.



Özlü, Cumayeri ilçe merkezinde belediye tarafından düzenlenen iftar yemeğine katıldı. Bakan Özlü’ye iftar yemeğinde, AK Parti Milletvekili Fevai Arslan, İl Başkanı Hikmet Keskin, Cumayeri Kaymakamı Bekir Özen, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir,  ilçe belediye başkanları ve Cumayeri halkı katıldı.



Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyüyecek
Özlü iftar yemeği sonrasında yaptığı konuşmasında Türkiye’nin büyümeye devam ettiğini işaret ettiği konuşmasında şu ifadelerde bulundu:
"Türkiye kalkınacak Düzce de kalkınacak. Türkiye bu senenin ilk çeyreğinde yüzde 5 büyüdü. Bu büyüme oranı hem Avrupa ortalamasının hem de OECD ortalamasının çok üstünde bir büyümedir. Bir sürü yabancı değerlendirme kuruluşları var. Bunlar her zaman Türkiye'nin büyümesini küçük rakamlarla gösterdiler. Sanki 'Türkiye'de bir problem var, Türkiye'de ekonomi sıkıntı var, Türkiye küçülüyor' havasını yaydılar. Gördüğünüz gibi ilk çeyrekte Türkiye yüzde 5 oranında büyüdü ve ikinci çeyrekte ise açıklanacak rakamların da yüzde 5'in üzerinde olacağını umuyoruz. Türkiye yüzde 5'in üzerinde büyüyecek."

Demek ki işler iyi gidiyor

Özlü, KOSGEB kredileri kapsamında 270 bin 86 kişiye kredi kullandırıldığını belirtti.
Özlü, "Biliyorsunuz geçen aylarda KOSGEB kredisi konusu vardı. Çok tartışıldı, konuşuldu. Bugüne kadar kredi kullananların sayısı 270 bin 86 oldu. Kullandırılan kredi rakamı ise 6 milyar 605 bin 375 lira oldu. Dolayısıyla 270 bin vatandaşımız bu krediden istifade etti. Bizim beklentimiz 460 bin civarındaydı. Bu kredilerden bir kısım vatandaşlarımız kendilerine çağrı yapılmış olmasına rağmen kullanmak istemediklerini ifade ettiler. Demek ki işler iyi gidiyor, değerli kardeşlerim. Demek ki ekonomi düzeliyor, işler iyi gidiyor kimse endişe etmesin, merak etmesin, Türkiye büyüyecek, Türkiye güçlenecek." dedi.

Özlü, iftarın ardından ilçede Kadir Gecesi programına katıldı. 

Haber:Ö.YILMAZ