Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, referandum çalışmaları kapsamında Muhtarlar Derneğini ziyaret etti. Düzce Valisi Zülkif Dağlı ile birlikte muhtarlara seslenen Özlü, Düzce ve referanduma ilişkin konuştu.

Sözümün arkasındayım
Ziyarette muhtarlara hitap eden Özlü, siyasette yeni olmasına rağmen muhtarları iyi tanıdığını belirterek milletvekili aday adayı olduğu dönem muhtara yazdığı mektuptan söz etti:

“Bütün muhtarlara bir sayfalık mektup yazdım. Ve dedim ki ‘ben aday dayıyım seçilirsem sizlerle hep yakın çalışacağım. Tam bir işbirliği ile çalışacağım.’ dedim imzaladım ve gönderdim. Ben bir mektup yazdım söz verdim. Sözümün arkasındayım. her zaman arkasında olacağım. Bakan olduktan sonra sorumluluklarınız farklı olduğu için Düzce’ye pek gelemedim. Programımız sizleri tek tek ziyaret etmekti. Ben bakan olduktan sonra Türkiye’nin illerini dolaştım 35’e yakın il gezdim. Onlardan arta kalan zamanlarda sizlerle olabiliyoruz. Genel merkez bir program yapıyor ve belli illerde görevlendiriyorlar. Genel merkezin programı dışında bize kalan zamanlarda buradayım. Ama sürekli irtibat halindeyim.”

Çok şükür bu sene para sorunumuz yok
Düzce’nin bütün sorunlarını tek tek takip ettiklerini kaydeden Özlü, “Mesela geçen sene ilaveten bir para alamadım Düzce’ye. Özellikle doğu ve güneydoğudaki illerin terörden dolayı onarılması gerekiyordu. Çok şükür bu sene para sorunumuz yok. Özel idarenizde paramız var. İyi bir program yapacağız. En fazla kimin ihtiyacı varsa öncelik ondan başlayacağız. Bütün köy yollarını asfaltlayacağımızı söylemiştik. İnşallah asfaltlayacağız.” dedi.

Sizlerden ricamdır
Referanduma dair düşüncelerini dile getiren Özlü, Türkiye’nin geleceğini oylandığını vurgulayarak, “Düzce’nin çok özel bir konumu var. Bir yönüyle Düzce’yi oyluyoruz. Bir her seçimde Düzce’de ilk 5'e giren illerdeniz. Biz Düzce’yi evet oyları bakımından Türkiye birincisi yapmak istiyoruz. Düzce’nin birinci olması demek gündeme oturması itibarının artması demek. Bu referandum da Düzce’nin Türkiye birincisi olması demek. Düzce hangi yatırımı alıyorsa bunun iki katı alması demektir. Bunu açık ve net söylüyorum. Böyle bir potansiyeli görmesem söylemem. Başka illere de baktım daha iyi gözüken iller var ama potansiyelimiz o illerden daha yüksek. Sizlerden ricamdır bundan sonraki seçimlerde hangi partiye oy verirseniz verin ama bu referandumda Düzce’nin birinciliği için evet oyu verin. Bunu ben düzce için istiyorum.” şeklinde konuştu.