Uzun zamandır tartışılan, 9 yıldır bir türlü adım atılmayan arıtma tesisleri için İSKİ Genel Müdürü yapılan geniş katılımlı toplantıya dair AK Parti Düzce Milletvekili alınan kararları ve atılacak somut adımları Öncü TV mikrofonuna aktardı.

“Biz yer göstereceğiz, İSKİ parasal boyutunu ihalesini ve inşasını yapacak”

İSKİ’nin Düzce’ye yapacağı tesislerle ilgili alınan kararları anlatan Özlü, tesislerin hangi ilçelere olacağını paylaştı.  Özlü, “Geçtiğimiz günlerde aşağı yukarı bütün belediye başkanlarımız, üç vekilimiz ve il başkanımızla birlikte İSKİ Genel Müdürü ve ekibiyle toplantı yaptık toplantıyı özetlersem, ‘İSKİ’nin yapacağı bu yatırımlar ne zaman olacak?’ sorusu üzerine yoğunlaştık. Toplantıda, İSKİ’ye Düzce olarak artıma tesislerinin yapılacağı yeri göstereceğiz ve gösterdiğimiz yeri imar planına işleyeceğiz. Geri kalan parasal boyut, ihalesi, inşasını İSKİ yapacak. 30 Haziran’a kadar Yığılca, Gölyaka, Çilimli, Cumayeri ve Kaynaşlı belediye başkanlarımız İSKİ’ye yer gösterip gösterdikleri yerleri de imar planlarında onaylatırlarsa İSKİ 30 Haziran’da sonra ihaleyi yaparak inşasına bu yıl başlayacak.” İfadelerini kullandı.

“Biyolojik arıtma tesisi yapacağız”

Özlü, tesislerin son teknoloji sahip biyolojik arıtma tesisi olma özelliği taşıdığını belirtti. “Arıtma ve kanalizasyon sistemiyle yapacağımız çalışma vasıtasıyla Melen’e temiz su vereceğiz. Bu tesis biyolojik arıtma tesisi olacak. Tesis 3 tip arıtma tesisi arasında en son teknolojiye haiz arıtma tesisi olacak. Bu toplantıyla uzun zamandır konuşan bir problemi takvime bağlamış olduk.”

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’yla 3 kez görüştüklerini ifade eden Özlü, yeni kurulacak hükümetin sürece olumsuz bir etkisinin olmayacağını dile getirdi.

“İsim bilmiyorum”

‘Başbakan kim olur?’ sorusunu yanıtlayan Özlü, konuyla ilgili bilgi verdi. “ Bu hafta bir toplantı olacak. Milletvekilleri ve merkez yürütme kuruluyla anketler yapılacak. Ben bu konuda henüz bir isim bilmiyorum. Her milletvekili kendi kanaatini söyleyecek.”

Akçakoca’ya müjdeler verdi

Akçakoca’sız Düzce, Düzce’siz Akçakoca olmaz’ diyerek Akçakoca’ya yönelik çalışmalarına değinen Milletvekili Özlü, hangi aşamada olduklarını ve neler hedeflerini aktardı. “Akçakoca’yı Düzce’nin bir değeri olarak görüyoruz. Akçakoca ile ilgili mega projelerimiz var. Bu projelerden birisi yat limanıdır. İkincisi balıkçı barınağıdır. Üçüncüsü Akçakoca-Karasu bölünmüş yoldur. Bir diğer projeler Akçakoca OSB ile Akçakoca üniversite bölgesi kampüsü yapmak istiyoruz. Bu projeler arasında en çok mesafe aldığımız proje, yat limanı ve balıkçı barınağı projesidir. Geçen yıl Haziran ayında proje hakkında gelen heyet denizde çalışmalar yaptı. Dalgalarla ilgili ölçümler yapıldı. İki tane mevcut balıkçı barınağı var. Biri yat limanında diğer Melen ağzı bölgesinde yer alıyor.

Akçakoca Karasu arası 13 dakika olacak
Akçakoca- Karasu karayolu bittiği zaman Akçakoca Karasu arası 13 dakikaya inecek. Akçakoca ile Karasu arasındaki mesafe azaldığı zaman iki yere balıkçı barınağı yapmak yerine tek yere yapmak maliyet açısından daha etkin görünüyor. Limoncuk’ta yapmayı düşündüğümüz balıkçı barınağı Melen ağzıyla birleştirmeyi düşünüyoruz. Akçakoca’ya yapılması planlanan dalgakıranlardan 1 ya da 2 tanesinin inşasına başlayabilecek durumdayız.”

Haber:Y.SEVER