Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü hızlı tren konusunda kendisini eleştiren CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’a sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ile yanıt verdi. Özlü, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Düzce'ye bir kuruş fayda sağlamamış birini arıyorsan aynaya bak”
“Sayın Mahmut Tanal, Bakanlığım ve Düzce Belediye Başkanlığım süresince Düzce’ye ne yaptığımı sormuşsunuz. Bu konuda size sadece iki örnek vereyim; Bakanlık dönemimde Düzce Teknopark binasını yaptım. Bu; Düzce’me 28 Milyon 750 Bin TL'lik yatırım dernektir. Belediye başkanlığım süresince milletimizin parklarını fuzuli işgalden kurtardım. Tertemiz hale gelirdim. Parklarımızı, milletimizin kullanımına açtım, kimsenin yapamadığını yaptım. Sen kaç yıldır milletvekilisin, İstanbul için ne yaptın? Düzce için ne yaptın? Bugüne kadar Düzce'ye 28 kuruş faydan oldu mu ki benim ne yaptığımı soruyorsun? 28 kuruş katkın oldu ise hemen yaz; Ki sözlerimi geri alayım. Lütfen sen önce, yıllardır aldığın milletvekili maaşını hak edip etmediğini sorgula! Düzce'ye bir kuruş fayda sağlamamış birini arıyorsan aynaya bak Sayın Mahmut Tanal orada göreceksin.”
 
“Tweet attın, laf attın, çamur attın!”
Düzce’den geçmesi istenen Yüksek Hızlı Tren konusunu bundan 3 yıl önce Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri ile görüştüğünü anımsatan Başkan Özlü, şöyle devam etti:
“Düzce güzergahında, coğrafi olarak yüzde 2'nin üzerinde bir eğimden kaynaklanan teknik bir sorun olduğunu ifade etmişlerdi. Bugünlerde konu tekrar gündeme gelince, bundan iki hafta kadar önce bir Japon bilim adamı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcıları ile görüştüm. Konuyu çok iyi bildiklerini, uzmanlarının olabilirliği üzerinde çalıştıklarını ifade ettiler. Yani konu şu an işin uzmanlarının elinde. Şu anda başka bir güzergah olsun diye aktif bir çalışma da yok. Sanki bu proje elimizden kaçıyormuş gibi bir gündem oluşturmayı faydalı bulmadığımı da bir soru üzerine Düzcelilerle paylaştım. Yani diyorum ki; bizler Yüksek Hızlı Tren uzmanı değiliz, bırakalım uzmanları bu projeyi çalışsın. Onlar en doğru kararı verecektir. Şimdi Sayın Mahmut Tanal sana soruyorum, ben bunları yaptım ve işi uzmanlarına bırakalım diyorum. Peki sen ne diyorsun ve ne yaptın? Tweet attın, laf attın, çamur attın! Kara çaldın. Zaten bugüne kadar Düzce için başka ne yaptın ki? Hecinlere gittin, insanları kışkırttın, nöbet tutup şov yaptın! Düzce’ye bir kuruşluk faydan oldu ise lütfen söyle. Hadi oradan.”